Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Στα Δίδυμα σήμερα

Ελάχιστοι πολίτες αρκετοί όμως Δήμαρχοι, στο σημερινό κάλεσμα στα Δίδυμα.

Οι Δήμαρχοι Επιδαύρου, Ασκληπιείου, Κρανιδίου και Ερμιόνης συναντήθηκαν στο χώρο του δεματοποιητή, σε μια μορφή διαμαρτυρίας.
Πήγαμε  να διαμαρτυρηθούμε και να απαιτήσουμε ανακύκλωση, μετά από ανάλογη πρόσκληση μέλους της ΠΑΠΟΕΡ.
 Τους ακούσαμε να λένε στα τοπικά ειδησεογραφικά κανάλια, για τα πρόστιμα που θα επιβληθούν από την 1η Ιουλίου για τις ανεξέλεγκτες χωματερές…
 Ότι αδίκως θεωρούνται υπεύθυνοι για το κλείσιμο και την αποκατάσταση των χωματερών, αφού δεν τους έχει υποδείξει λύση η πολιτεία..

Ότι ο δεματοποιητής, ο οποίος ήταν μια προσωρινή πρόχειρη λύση του προηγούμενου περιφερειάρχη, τώρα μένει μετέωρος και ο νυν περιφερειάρχης δεν τον παραλαμβάνει και δεν τον αδειοδοτεί να λειτουργήσει..
 Ακούσαμε μασημένα λόγια για μια σύμβαση με εταιρεία «ανταποδοτικής ανακύκλωσης» που για κάποιο λόγο δεν προχωράει ενώ έχει υπογραφεί πριν πέντε μήνες..
 Δεν ακούσαμε όμως ποιος θα είναι ο αποδέκτης των απορριμμάτων μετά την δεματοποίηση..
 Ο δεματοποιητής ο μόνος τοποθετημένος στην Πελοπόννησο δεν ακούσαμε να έχει διευκρινιστεί από πόσους Δήμους θα δέχεται απορρίμματα..
Ούτε ακούσαμε τίποτα ενθαρρυντικό για την ανακύκλωση..

Σε ερώτησή μας προς τον εκπρόσωπο του  Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων κ. Γ. Μήτσου, γιατί δεν αναλαμβάνουν οι Δήμοι την πρωτοβουλία για συλλογή και μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών προς το νέο ΚΔΑΥ της Τρίπολης, η απάντησή του ήταν ότι δεν υπάρχει κωδικός στον προϋπολογισμό και δεν έχει γίνει μελέτη!!

Αν ο μοναδικός στόχος των Δημάρχων της περιοχής και της Περιφέρειας είναι πως θα λειτουργήσει ο δεματοποιητής πρόχειρα - πρόχειρα, αρκεί να βγουν τώρα από το πρόβλημα, χωρίς την προοπτική ανακύκλωσης δεν είναι μόνο απογοητευτικό, είναι και απαράδεκτο..

Ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημιχάλης είχε συνάντηση μαζί τους στις 13.30 σήμερα..

Τι ειπώθηκε και αν αποφασίστηκε κάτι, δεν το γνωρίζουμε ακόμα.