Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

ΣΤΕΓΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ακόμη δύο δράσεις της ΣΤΕΓΗΣ.  

Την Παρασκευή 16/6 όλα τα τμήματα ρομποτικής, από νηπιαγωγείο έως λύκειο, παρουσίασαν τις εργασίες τους. Έξυπνες πόλεις, οικολογικές κατασκευές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αυτόνομα οχήματα, αντιμετώπιση της φωτορύπανσης, αισθητήρες, μετρήσεις εξ αποστάσεως, νέες ιδέες σε πλήρη εφαρμογή. 




Εντυπωσιασμένοι και ενθουσιασμένοι γονείς, φίλοι, συμμαθητές, οι επισκέπτες απ’ όσα είδαν και άκουσαν.

Διάχυτη και η ικανοποίηση των μικρών επιστημόνων.

Την Δευτέρα 19/6 ο Κρανιδιώτης επιστήμονας-ερευνητής Κώστας Αλεξάνδρου (PhD in ElectricalEngineeringColumbia University) ανέπτυξε το θέμα «Νανοτεχνολογία και 

microchips».


Με το εξαιρετικό εύρος των γνώσεών του καθήλωσε το ακροατήριο με την ολιστική αντιμετώπιση του θέματος. Κάλυψε κάθε πτυχή τόσο από την θεωρητική, επιστημονική, κατασκευαστική πλευρά, όσο και την οικονομική σφαίρα του θέματος. Παρουσίασε την μέχρι τώρα εξέλιξη και έδωσε δείγματα των μελλοντικών βημάτων. 


Μικρή νύξη με τον απαραίτητο προβληματισμό έγινε και για την εξέλιξη και το μέλλον της      τεχνητής νοημοσύνης. 

Επίσης αναφορά στην κατασκευή και εκτόξευση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου και την συμμετοχή του ομιλητή στο εγχείρημα όπως και στην δράση του ως συνεργάτης της NASA

Προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας, από τους Έλληνες που τιμούν την πατρίδα, με απόλυτη συναίσθηση και αγάπη για την γενέτειρά του, ο Κώστας Αλεξάνδρου γοητεύει μικρούς και μεγάλους.



Περιποιεί ιδιαίτερη τιμή η αγάπη του και η παρουσία του στην ΣΤΕΓΗ. 

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τον ομιλητή, τους δασκάλους ρομποτικής, τους μαθητές, τους συμμετέχοντες, όσους ανταποκρίνονται στα καλέσματά μας.  

Είμαστε όλοι γνωσιακά και ψυχολογικά ωφελημένοι.             

 

ΣΤΕΓΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ