Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Ημερίδα για την ημέρα του φροντιστή στην Ευρώπη | 6 Οκτωβρίου 2022
 Μέρος των δραστηριοτήτων του Ελληνικού Δικτύου Φροντιστών είναι η διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή επαγγελματιών οι οποίοι δίνουν απαντήσεις σε ένα ευρύ φάσμα ιατρικών, νομικών, εκπαιδευτικών και εργασιακών θεμάτων που ενδιαφέρουν το κοινό και ειδικότερα τους φροντιστές  χρονίως πασχόντων.

Την Πέμπτη 6.10.2022 στις 15.00 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Amarillia στην Βουλιαγμένη (και διαδικτυακά) ημερίδα με αφορμή την ημέρα του φροντιστή στην Ευρώπη και επίκεντρο την ισότητα στην φροντίδα.

Την ημερίδα θα χαιρετίσουν οι Ευρωβουλετές Έλενα Κουντουρά, Στέλιος Κυμπουρόπουλος και εκπρόσωπος από το γραφείο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Η ημερίδα θα φιλοξενήσει αξιόλογους ομιλητές όπως την  κα Άννα Μπίμου, καθηγήτρια κλινικής ψυχολογίας του ΑΠΘ που θα αναφερθεί στις σχέσεις φροντίδας από παιδιά και νέους στην γονική ψυχική διαταραχή και την ψυχίατρο   κα Sladjana Ivezic που θα μιλήσει για τις καλές πρακτικές υποστήριξης φροντιστών στην,  Κροατία. Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κα Ευανθία Σακελλάρη και ο Λέκτορας Εφαρμογών κ.  Χρήστος Πράπας θα αναφερθούν στην πρόληψη της κατάθλιψης στους φροντιστές και την προαγωγή της υγείας στην κοινότητα.

Τέλος η Καθηγήτρια Νευρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κα Μάγδα Τσολάκη θα αναφερθεί στην εμπειρία της από τα Ευρωπαικά Προγράμματα, την κλινική πρακτική, την εκπαίδευση και στήριξη των φροντιστών ατόμων με άννοια.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  στην Ελλάδα, της ομοσπονδίας Eurocarers, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και  της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

Σύνδεσμος για συμμετοχή: https://us02web.zoom.us/j/82634492233


https://greekpatient.gr


Έλλη Βασιλάκη