Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Ο νέος φωτισμός στο Μπίστι


Στο άκουσμα εδώ και αρκετό  καιρό πως υπάρχει πρόβλεψη  να φωταγωγηθεί το Μπίστι εμείς και πολλοί συντοπίτες μας, που το έχουμε ζήσει και βιώσει σκοτεινό ή φεγγαροφωτισμένο, τρομάξαμε. 

Σαν ενεργοί πολίτες δηλώσαμε τις ενστάσεις μας.

Μας καθησύχασαν τότε ότι πρόκειται να φωτιστεί πολύ διακριτικά, με χαμηλά φωτιστικά που να ενσωματώνονται στο περιβάλλον περιμετρικά του δρόμου προκειμένου να γίνει ευκολότερη  η πρόσβαση τη νύχτα.

Ερχόμαστε τώρα να το περπατήσουμε με το νέο φωτισμό και αναρωτιόμαστε.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης φωτιστικών στα αλσύλλια «Αγία Άννα Κρανιδίου», «Είσοδος Κρανιδίου» και «Μπίστι Ερμιόνης».

Αυτό εννοούσατε για φωτισμό; τρίμετρες κολόνες 100 μέτρα απόσταση η μια απο την άλλη; χωρίς κάποιος πριν τις τοποθετήσει  και τις παρουσιάσει σαν ένα  έργο που πρέπει να το χειροκροτήσουμε,  να ελέγξει το αποτέλεσμα;

Βάσει κάποιας μελέτης ενός ειδικού  έγινε αυτό το έργο σε έναν αρχαιολογικό χώρο ή αγοράσατε κάποια φωτιστικά και τα μοιράσατε  στην Ερμιονίδα;

Κύριοι δεν ξέρουμε αν βλέπετε το Μπίστι σαν ένα απλό δασύλλιο , για εμάς είναι κομμάτι της ψυχής του τόπου και δικό μας και απαιτούμε να το σεβαστείτε ανάλογα.

Η συντήρηση του Μύλου ήταν απαραίτητη και καλώς την κάνατε.

Ο φωτισμός του δεν είναι κατά τη γνώμη μας αρμονικός με την απλότητα και την ιστορικότητα του χώρου.

Σε ένα περιβάλλον ανάμεσα σε πεύκα, κυκλάμινα, γλάρους και  θάλασσα  δεν είναι αναγκαία  τα τόσα λαμπιόνια .

Ξέρουμε πως και για τον Μύλο και για τον φωτισμό κάποιοι εργάστηκαν και προσπάθησαν πολύ, μακάρι να μην χρειαζόταν αυτή μας η παρέμβαση.

Απ αυτούς όμως περιμένουμε τώρα γενναίες αποφάσεις .


Πρωτοβουλία Ενεργών  Πολιτών Ερμιόνης