Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Τάσος Γ. Λάμπρου: Να δραστηριοποιούνται ελεύθερα οι εθελοντικές ομάδες και να μην υπάρχει υπόνοια καθοδήγησης και απόλυτου ελέγχου.


Κρανίδι 08/09/2020

 

ΠΡΟΣ 

Γραφείο Δημάρχου 

κ. Γ. Γεωργόπουλου

 

Κοινοποίηση 

Πρόεδρο και Μέλη του ΔΣ του Ν.Π.Δ.Δ

Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού

 

ΘΕΜΑ : ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ – ΤΗΡΗΣΗ ΠΑΓΙΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

 

Κύριε Δήμαρχε 

Όπως σας έχω επισημάνει τόσο σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου όσο και προσωπικά , θα στηρίξουμε με την ψήφο μας , με την βούλησή μας , με τις θέσεις μας κρίσιμες επιλογές και δράσεις της σημερινής δημοτικής αρχής προς όφελος των δημοτών μας. Φυσικά υπάρχουν σημεία συμφωνίας τα οποία και στηρίζουμε όμως υπάρχουν και σημεία διαφωνίας που θα τα γνωστοποιήσουμε τόσο σε εσάς όσο και στους δημότες μας. 

Σήμερα ζητώ την παρέμβαση σας στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΝΠΔΔ Πολιτισμού για να αναβληθούν τα θέματα ημερήσιας διάταξης που σχετίζονται με σύσταση πενταμελών επιτροπών για την λειτουργία των πολιτιστικών δομών και των εθελοντικών ομάδων του. Το ΔΣ του ΝΠΔΔ μπορεί να μην γνώριζε ή να μην έχει την ανάλογη διοικητική εμπειρία ή να ήθελε τον πλήρη έλεγχο των δράσεων των εθελοντικών ομάδων γι’ αυτό η πρόταση του στη σημερινή συνεδρίαση αντιβαίνει την πάγια θέση όλων των δημοτικών παρατάξεων όπως αυτή έχει παρουσιαστεί την προηγούμενη δημοτική περίοδο στο δημοτικό συμβούλιο , την οποία και εσείς είχατε υποστηρίξει 

·      Ελεύθερη δράση των εθελοντικών ομάδων που προσφέρουν στην πολιτιστική δράση και στην κοινωνική αλληλεγγύη

·      Ένας αιρετός που θα έχει ρόλο συντονιστή επί των δράσεων αυτών 

·      Όχι σε πολυάριθμες επιτροπές που στόχο έχουν την πλειοψηφική καθοδήγηση και έλεγχο αυτών των ομάδων

·      Έγκριση ετήσιου προγράμματος δράσης με  τον ανάλογο απολογισμό.

Κύριε Δήμαρχε , οι πολυάριθμες επιτροπές καταστρατηγούν το εθελοντικό κίνημα και δημιουργούν συνθήκες συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων. Άρα ζητώ την παρέμβαση σας για να εξασφαλιστεί και πάλι ηρεμία στην λειτουργία των εθελοντικών ομάδων.

Το στοίχημα είναι αποτελεσματικότητα αυτών των ομάδων , με πρόγραμμα δράσης και απολογισμό , όμως το ζητούμενο είναι να δραστηριοποιούνται ελεύθερα και να μην υπάρχει υπόνοια καθοδήγησης και απόλυτου ελέγχου.

Αναμένω την θετική στάση σας.

 

Με εκτίμηση 

 

 

Για τη Δημοτική Παράταξη

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Ο επικεφαλής

Τάσος Γ. Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας