Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Η Κοινότητα Ερμιόνης ευχαριστεί για τις άμεσες ενέργειες στην περιοχή Κρόθι - Άγιος Γεράσιμος

Η Κοινότητα Ερμιόνης ευχαριστεί για τις άμεσες ενέργειες τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κυρ. Γεωργόπουλο και την Δημοτική Αρχή για την άμεση αποκατάσταση του Δημοτικού Φωτισμού στην περιοχή Κρόθι - Άγιος Γεράσιμος .
Την αποκατάσταση των ζημιών που είχαν προκληθεί σε όλο το δίκτυο από τις κλοπές και την λεηλάτηση του .
Παράλληλα δε με την αλλαγή των φωτιστικών λαμπτήρων το φωτιστικό αποτέλεσμα είναι πλήρως ικανοποιητικό.
Την συγκεκριμένη περιοχή είχαμε επισκεφθεί μαζί με τον κυρ. Δήμαρχο προ 2 εβδομάδων, όπου καταγράψαμε διάφορες μικροεπεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν στο οδόστρωμα - στα κατά μήκος του δρόμου   ανοιχτά φρεάτια του βιολογικού, τα οποία είναι επικίνδυνα για την Δημόσια υγεία αλλά και για σοβαρά ατυχήματα.
Καταγράφηκαν επίσης αρκετά αποξηραμένα πεύκα που κατέστρεψε η κάμπια και πρέπει να αφαιρεθούν όπως και άλλα θέματα  που αφορούν την γενική περιποίηση της εν λόγω περιοχής.
Η περιοχή του Αγίου Γερασίμου  - Μύλος Κρόθι και ολάκαιρη η διαδρομή κατά τις ημέρες της πανδημίας κατέστη πρώτης γραμμής προορισμός για τον  καθημερινό περίπατο των συμπολιτών μας και πολλών συνδημοτών μας που επέλεξαν τις φυσικές ομορφιές της πόλης μας. 
Η πανοραμική της θέα, η ηρεμία του προβάλλοντος, η μικρή έως ελάχιστη κίνηση τροχοφόρων λόγω της πανδημίας, ο αύλειος χώρος του Αγίου Γερασίμου έγιναν τόπος άσκησης - φιλικής - κοινωνικής - οικογενειακής συναναστροφής, όπου πολλοί συμπολίτες μας επανεκτίμησαν για μια ακόμη φορά τα αγαθά του φυσικού πλούτου της πόλης μας.
Αγαθά που η δύναμη του τοπίου και της φύσης προσφέρουν άπλετα σε όλους μας, μοναχικούς ή συντροφικούς χωρίς την αναγκαία παρέμβαση της οικονομικής δραστηριότητας και εκμετάλλευσης. 
Εκείνα τα αγαθά που πρέπει να παραδοθούν στις επόμενες γενιές ως πλούτος και παρακαταθήκη.
Αγαθά που η δύναμη του τοπίου και της φύσης επαναπροσδιορίστηκαν στις πραγματικές αξίες της καθημερινότητας μας και μας θωράκισαν για να ανταπεξέλθουμε την περιπέτεια της πανδημίας.
Ας ευχηθούμε οι θετικές συνήθειες και ένας ξεχασμένος τρόπος ζωής και διαχείρισης της καθημερινής μας ζωής να γίνουν η νέα πραγματικότητα και η περιοχή του Αγίου Γερασίμου - Κρόθι να γίνει τόπος κοινωνικής συναναστροφής - εξοχικής συνάντησης και ξεκούρασης για όλους τους συμπολίτες  και τους επισκέπτες μας.
Ο Δήμος μας σεβόμενος τα ανωτέρω, ας αρχίσει να μελετά χώρους  ήπιων παρεμβάσεων  για καλλιτεχνικές - πολιτιστικές - παραδοσιακές δραστηριότητες, που κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες η κοινωνία μας και ο τόπος μας γενικότερα έχει ανάγκη.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΕΡΜΙΟΝΗΣ
ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ