Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Δελτίο Τύπου σχετικά με τη στελέχωση του Κ. Υ. Κρανιδίου


Κρανίδι 26/04/2020
Δελτίο Τύπου
 Βασικό μέλημα της Δημοτικής μας Αρχής, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, αποτελεί το Κ. Υ. Κρανιδίου και η ορθή λειτουργία του, ώστε να εξυπηρετούνται άριστα όλοι οι συμπολίτες μας. Για το λόγο αυτό, από τον Οκτώβριο είχαμε αποστείλει έγγραφα (υπ αρ. πρ. 8192/17-10-2019 , 9023/14-11-2019 και 2908/07-04-2020) προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με το υποστελεχωμένο Κ. Υ. Κρανιδίου και την επιτακτική ανάγκη επαρκούς στελέχωσής του. Στις 7 Απριλίου δε, πριν την εκδήλωση των τελευταίων γεγονότων στο Δήμο μας, ζητούσαμε και κινητή μονάδα για να καλυφτούν οι μετανάστες που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας ¨Γαλαξίας¨ στο πλαίσιο των νέων μέτρων κατά τις εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 Έπειτα λοιπόν, από την κρίση των τελευταίων ημερών,  την οποία, διαχειριστήκαμε αποτελεσματικά, κατά  κοινή ομολογία, σε αρίστη συνεργασία  με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά και τους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ, προέκυψαν κάποιες σημαντικές δυσλειτουργίες στην πρακτική εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού. Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας με σειρά εγγράφων του προς τους υπεύθυνους τόνισε την αναγκαιότητα της εφαρμογής των εξαγγελιών του κ. Χαρδαλιά στο ακέραιο και ζητούσε την άμεση εκτέλεσή τους.
*Ακολουθεί η δήλωση του Δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου 26/04/2020 :
("Μέχρι σήμερα, δεν έχουν έρθει οι δυο γιατροί και οι τέσσερις νοσηλευτές σύμφωνα με τα όσα αποφασίσαμε στην σύσκεψη, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά. Δεν είναι στη σκηνή, έξω από τη Δομή του" Γαλαξία "σε καθημερινή βάση ο γιατρός με τους δυο νοσηλευτές, ως είχαμε αποφασίσει. Όπως δηλαδή προβλέπεται και από την απόφαση του κ. Χαρδαλιά. Χθες, οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, έκαναν την υπηρεσία τους στη σκηνή. Σήμερα όμως, δεν υπάρχει εκεί ούτε ο γιατρός ούτε οι νοσηλευτές. Θέτω τους υπεύθυνους του Υπουργείου Υγείας, προ των ευθυνών τους. Ολιγωρία ή υπαναχώρηση σε τέτοια θέματα, δεν επιτρέπεται. Αν μέχρι αύριο το πρωί, δεν έχουν έρθει οι δυο γιατροί και οι τέσσερις νοσηλευτές, θα θέσουμε το θέμα, στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Δεν είναι δυνατόν, να έχει χειριστεί με άριστο τρόπο η Κυβέρνηση, το πρόβλημα της αντιμετώπισης του Κορωνοΐου στην Χώρα και κάποιοι, να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο ".)
Στη συνέχεια μας γνωστοποιήθηκε η έκδοση σημερινής απόφασης  του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, για την μετακίνηση 2 Ιατρών και 4 νοσηλευτών, που εκκρεμούσε, για την στελέχωση της μονάδας Υγείας που έχει στηθεί στο χώρο του Κέντρου Φιλοξενίας στον ¨Γαλαξία¨
 Επίσης, μας ανακοινώθηκε σήμερα, από τον Βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Αδριανό τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την συμβολή και την στήριξή του στο Δήμο μας, ότι το Κ. Υ. Κρανιδίου θα στελεχωθεί από οκτώ νέους επικουρικούς Ιατρούς (2 Παθολόγοι, 3 Γενικοί Ιατροί , 1 Ακτινολόγος, 1 Καρδιολόγος και 1 Πνευμονολόγος) για 2 χρόνια.
 Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας στον Βουλευτή Αργολίδας, η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί πολύ σημαντική απόφαση για την ορθή λειτουργία του Κέντρου Υγείας, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να συμπληρωθεί στην απόφαση αυτή και ένας Ιατρός Μικροβιολόγος γιατί αποτελεί βασική ειδικότητα για το Κ. Υ. Κρανιδίου, που εδώ και 4 μήνες δεν διαθέτει αυτή την ειδικότητα.
 Παραμένουμε στις επάλξεις, απαιτώντας πάντα το καλύτερο δυνατό για τους συμπολίτες μας.
Γραφείο Δημάρχου