Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Στην αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης τέσσερις προσωπογραφίες των Ηρώων συμπατριωτών μας της οικογένειας Μητσαίων


Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 η Κοινότητα μας ανάρτησε στην αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης τις τέσσερις (4) προσωπογραφίες των Ηρώων συμπατριωτών μας της οικογένειας   Μητσαίων (Αφων Μητσαίων Σταμάτη – Γιάννη – Αντώνη και καπετάν Αντώνη Μήτσα).
Οι τέσσερις (4) πίνακες ζωγραφικής μοναδικοί !!! στην πόλη μας επισκευάστηκαν από ομάδα συντηρητών  έργων τέχνης με την επίβλεψη του συμπατριώτη μας Δημήτρη Ανάργυρου Καπόγιαννη και χρηματοδοτήθηκαν από τους Κοινοτικούς Συμβούλους και τον Πρόεδρο της Κοινότητας μας.
Παρότι οι συγκεκριμένοι πίνακες βρίσκονταν στις αποθήκες της Κοινότητας μας, εγκαταλελειμμένοι και σε κακή κατάσταση το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα είναι ιδανικό  και αποκαταστάθηκαν όπως επιβαλλόταν από την ιστορικότητα τους  στο πλαίσιο του θεσμικού  μας ρόλου .
Θεσμικός ρόλος που υπαγορεύει ότι η ιστορία – τα ήθη και τα έθιμα – η πολιτιστική κληρονομιά, το φυσικό περιβάλλον και ο αρχαιολογικός πλούτος κάθε τόπου είναι στις υποχρεώσεις και έχει  την υψηλή ευθύνη η αιρετή διοίκηση του κάθε τόπου, η οποία δύναται να συνεργάζεται με κάθε τοπικό ή συλλογικό φορέα που έχει τέτοιους ή παρόμοιους σκοπούς.
Εμείς λοιπόν ως κοινότητα Ερμιόνης, που στις προγραμματικές μας δηλώσεις αναφερθήκαμε σαφέστατα στον ρόλο μας για  την ανάδειξη του θεσμού της Κοινότητας εκεί όπου του αρμόζει και  ορίζει η συνταγματική νομοθεσία, θα πράττουμε και θα μεριμνούμε για  τα δέοντα ανεξαρτήτου κόπου και  κόστους, συνεργαζόμενοι με όλους εκείνους που επιδεικνύουν πραγματικό πνεύμα συνεργασίας  και ευαισθησίας σε τέτοιες μεγάλες ιστορικές και πολιτιστικές καταβολές του τόπου μας.
επισυνάπτουμε το ευχαριστήριο  του συμπατριώτη μας συντηρητή έργων τέχνης Δημήτρη Καπόγιαννη
Καλησπέρα Ιωσήφ.
Σου στέλνω τους πίνακες το ΠΡΙΝ και το ΜΕΤΑ .
Θα θελα να σ ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για την τιμή αλλά και την εμπιστοσύνη  που μου έδειξες και είχα την ευκαιρία να συντηρήσω αυτούς τους πίνακες  οι οποίοι είναι Ιστορία του τόπου που αγαπώ, την Ερμιόνη μας.
Ότι χρειαστείς και μπορώ να φανώ χρήσιμος στην διάθεσή σου.
Καλή συνέχεια στο έργο σου.

——
ΔΗΜΗΤΡΗΣ