Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Γιάννης Γεωργόπουλος: Η απάντησή μου στις αιχμές Τάσου Λάμπρου



Τάσο Λάμπρου,
πρώην αντιδήμαρχε και πρώην Πρόεδρε Δημοτικού Συμβουλίου, διάβασα με πολύ προσοχή το κείμενο που για μια φορά ακόμα, προφανώς, σου έγραψαν οι ¨συμβουλάτορες¨ και καθοδηγητές σου και διαπίστωσα τον μεγάλο προεκλογικό πανικό στον οποίο βρίσκεστε. Επειδή όπως γνωρίζεις σε θέματα ηθικής είμαι κάθετος ,οφείλω αρχικά να σου τονίσω, ότι όλοι οι συνεργάτες και υποψήφιοι σύμβουλοί μου είναι άνθρωποι οι οποίοι όχι μόνο κοινωνικά, αλλά και προσωπικά τυγχάνουν άτομα αμέμπτου ηθικής. Μεταξύ αυτών και ο εκλεγμένος με την παράταξή μου τοπικός σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Κρανιδίου, Σπύρος Ζόγκας, ο οποίος ήταν και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ. Σε προκαλώ λοιπόν δημόσια εάν έχεις οποιοδήποτε στοιχείο που να τεκμηριώνει παράβαση των καθηκόντων του κατά την θητεία του ως μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ, να κοινοποιήσεις άμεσα τα στοιχεία αυτά στον Εισαγγελέα, διαφορετικά να σταματήσεις να σπιλώνεις πρόσωπα και συνειδήσεις. Οι συνεργάτες που επιλέγω στην παράταξή μας, έχουν προσωπικότητα και είναι ικανοί να διαχειρίζονται, πάντα σε συνεννόηση μαζί μου, όλες τις υποθέσεις και όλα τα θέματα απ’ τις θέσεις που υπηρετούν. Δεν είναι πιόνια ούτε μαριονέτες να λειτουργούν με καθοδηγητές. 

Απορείς, για ποιο λόγο δεν έχω λάβει καμία θέση για την ΔΕΥΑΕΡ. Προφανώς έχεις την εντύπωση πως θα αντικαταστήσουμε εμείς τους Εισαγγελείς ή πιστεύεις ότι θα σε ακολουθήσουμε σε μια στείρα αντιπολίτευση η οποία το μόνο που έχει προσφέρει είναι απανωτά δελτία τύπου με ανούσιες κόντρες και κανένα αποτέλεσμα για το συμφέρον των δημοτών.
Σου ξεκαθαρίζω ότι , το τι θα γράψουμε, ποτέ θα το γράψουμε, γιατί θα το γράψουμε, το αποφασίζουμε εμείς, το κρίνουμε εμείς και δεν δεχόμαστε καμία υπόδειξη από εσένα. Η θέση ευθύνης του Δημάρχου απαιτεί υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αλήθεια, στοιχεία τα οποία με την στάση σου αποδεικνύεις πως δεν διαθέτεις.
Και για να αφήσουμε την καραμέλα που χρησιμοποιείς ως μόνο αντιπολιτευτικό θέμα, δηλαδή την ΔΕΥΑΕΡ, που είναι ζήτημα ιδιαίτερα σοβαρό, καλό θα είναι να κάνουμε μια προσωπική σύγκριση μεταξύ μας αφού διεκδικούμε δημόσιο αξίωμα. Εγώ και η οικογένεια μου, τιμώντας και σεβόμενοι τα χρήματα των συνδημοτών μας, δεν έχουμε εισπράξει ούτε μια δραχμή ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία του Δήμου, δεν έχω διαχειριστεί δημοτικό χρήμα, αντίθετα με εσάς, που όπως κατήγγειλε εδώ η αντιδήμαρχος κ. Κέλλυ Φωστίνη, κατά την διάρκεια προηγούμενης θητείας σου (2011-2014), λάβατε ως αμοιβές το ποσό των 72.000€. Επειδή εσύ μιλάς για διαχείριση χρήματος, απάντησε μας σήμερα, 2 χρόνια μετά τη δημοσίευση της κ. Φωστίνη εάν κρίνεις αυτά που καταγγέλλει νόμιμα και ηθικά. Βέβαια στο μέλλον σου επιφυλάσσω και άλλες εκπλήξεις, ώστε να κληθείς δημόσια να απαντήσεις, κατά πόσον κρίνεις νόμιμα και ηθικά στοιχεία τα οποία θα καταγγείλω τεκμηριωμένα.
Τέλος, επειδή ρωτάς για σύμπλευση, στρατηγικές και τακτικές, να σε ενημερώσω ότι εγώ συμπλέω και θα συμπλεύσω μόνο με το λαό την Ερμιονίδας, για το καλό του τόπου και μόνο. Και με την ευκαιρία θα σου αποκαλύψω την στρατηγική και τις τακτικές που θα ακολουθήσει η παράταξή μας: Εντιμότητα, τιμιότητα, ηθική και αξιοπρέπεια. Με αυτές τις αρχές θα διοικήσουμε τον Δήμο από την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Σου εύχομαι, τότε, να κάνεις εποικοδομητική αντιπολίτευση.
Για να τελειώνουμε, εμείς δεν εκλέξαμε τον Σφυρή Δήμαρχο, αλλά ήμασταν οι αντίπαλοί του που χάσαμε για 0,35%. Ποιοι τον έβγαλαν; Το γνωρίζεις πολύ καλά!!

Γιάννης Γεωργόπουλος
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας