Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Με τροπολογία θα συνεχίσουν τα δρομολόγια «ιπτάμενων δελφινιών» στον Αργοσαρωνικό


Ένας σημαντικός λόγος που έγινε η διακοπή των καθημερινών δρομολογίων στον Αργοσαρωνικό, είναι οι άδειες  των πλοίων που  έχουν λήξει έχοντας συμπληρώσει το όριο ηλικίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρεται ότι ο κ. Δρίτσας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Γιάννης Θεοτοκάς ενημέρωσαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, τους δημάρχους Πόρου κ. Γιάννη Δημητριάδη, Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυράκη και Ύδρας κ. Γιώργο Κουκουδάκη, σχετικά με «τις σε εξέλιξη ρυθμίσεις για τα πλοία που συμπληρώνουν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το όριο ηλικίας».
 Οι απαντήσεις αναμένονται εντός του Νοεμβρίου. Έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής του σχεδίου ΠΔ, το υπουργείο προωθεί νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία θα ρυθμιστούν ζητήματα μεταβατικού χαρακτήρα».
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός δήλωσε: «Θέλουμε παντού πλοία αξιόπλοα και ασφαλή. Είμαι βέβαιος ότι σε αυτό συνηγορούν οι πάντες. Αυτό είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε με τις νομοθετικές και τις υπηρεσιακές παρεμβάσεις μας. Τα νησιά του Αργοσαρωνικού δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έχουν την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο τον χρόνο. Πιστεύουμε ότι η λύση που δρομολογήσαμε καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο όλες τις απαιτήσεις και επομένως, το υπουργείο αναμένει την κατάθεση πρότασης τακτικών ημερήσιων δρομολογίων άμεσα, έστω και αν αυτή έχει μεταβατικό χαρακτήρα ως την οριστική ρύθμιση του θέματος. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω τους τρεις δημάρχους για την εποικοδομητική συνεργασία τους που είχε ουσιαστικό περιεχόμενο».
 
Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης