Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Δελτίο ειδήσεων ΣΚΑΙ 480π.Χ.

- Μπάμπη μου πως βλέπεις την απόφαση του Βασιλιά της Σπάρτης να πάρει την....
φρουρά του και να σταθεί απέναντι στη παντοδύναμη Περσική Αυτοκρατορία; 
- Σία μου,όπως καταλαβαίνεις έκανε... ένα μεγάλο ατόπημα.Ο Ξέρξης, φίλος της Ελλάδας, ζήτησε απλά "Γη και Ύδωρ". Δεν ήταν τελεσίγραφο. 

Κι ενώ ο Λεωνίδας έπρεπε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις εκείνος στράφηκε στους 5 εφόρους ζητώντας όλο το στρατό της Σπάρτης.
- Γιατί να ζητήσει όλο το στρατό της Σπάρτης; 
- Ευτυχώς δεν του τον παραχώρησαν. Θα ήταν μια κίνηση που θα εκλαμβανόταν ως εχθρική από τον Μεγάλο Βασιλιά. Και ευτυχώς που διανύουμε την περίοδο των Καρνείων και πρυτάνευσε η λογική.

- Τώρα Μπάμπη μου τι είναι αυτό που πρέπει να περιμένουμε; 
- Σία άκουσε με και το λέω σε όλους τους τηλεθεατές μας. Ελπίζω πραγματικά να κρατήσει γερά ο Ξέρξης. Γιατί αλίμονό μας αν κάθε φορά που έρχονται να μας βοηθήσουν ξένοι, εμείς πετάμε τους εκπροσώπους τους στο πηγάδι... Πρέπει επιτέλους σαν χώρα να καταλάβουμε ότι η θέση μας είναι στη Περσική Αυτοκρατορία. Κι αν κάνουμε και μερικές ουσιώδεις παραχωρήσεις δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει να διατηρήσουμε τη θέση μας και να μείνουμε ζωντανοί. 

- Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι θα πρυτανεύσει η λογική και όλοι θα αντιληφθούμε ότι ο πόλεμος θα μας εμπλέξει σε μεγάλες περιπέτειες. Καλό σου βράδυ Μπάμπη. 
- Καλό σας βράδυ.