Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Υπάρχουν τελικά εξωγήινοι;

Του Γιάννη Λακούτση 

« Ο Γαλαξίας μας έχει 100 δισεκατομμύρια άστρα και το Σύμπαν έχει περισσότερους από 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες, υπάρχουν δέκα στην πεντακοσιοστή Σύμπαντα σύμφωνα με την θεωρία της Υπερσημετρίας και των Υπερχορδών, οπότε βασιζόμενοι σε απλές πιθανότητες το ενδεχόμενο να υπάρχει ζωή εκεί έξω φαίνεται αναπόφευκτο».
 Υπάρχουν τελικά εξωγήινοι; Την απάντηση δίνουν διακεκριμένοι επιστήμονες της ΝΑSΑ, αστροναύτες, πολιτικοί ακτιβιστές, οι οποίοι άνοιξαν τα χαρτιά τους και τοποθετήθηκαν δημοσίως για το συγκεκριμένο θέμα, όπως το βίωσαν από τις προσωπικές εμπειρίες. Θα  ρίσκαραν τόσο εύκολα την καριέρα τους και την φήμη τους διαδίδοντας ψεύτικες ιστορίες, οι οποίες θα προκαλούσαν αντιδράσεις; Το ταμπού έσπασε ακόμη και ο Πάπας, ο οποίος ανάφερε ότι θα βάφτιζε μέχρι και εξωγήινους αν χτυπούσαν την πόρτα του Βατικανού.
Το 1945 η «Ειδική Επιτροπή για μη Επίγεια Επιστήμη και Τεχνολογία» μετονομάζεται σε  Majestic-12( Mj 12). Η ομάδα αυτή είναι « Ακρως Άκρως απόρρητη» μέχρι και σήμερα. Στις 4 Απριλίου 1950 ο Πρόεδρος Τρούμαν σε συνέντευξη, δήλωσε: « Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι, δεδομένου ότι υπάρχουν, δεν έχουν κατασκευαστεί από οποιοδήποτε δύναμη πάνω στη γη». Ένας άλλος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Αιζενχάουερ, είχε διαπιστωμένες τρεις άμεσες επαφές, με βάση απόρρητα στοιχεία του Ναυτικού. Τον Οκτώβριο του 1955 ο Στρατηγός Μακάρθουρ: «Μιλάμε με παράξενους όρους, για τιθάσευση της κοσμικής ενέργειας, για τελική
σύγκρουση ανάμεσα σε μια ενωμένη ανθρώπινη φυλή και τις μοχθηρές δυνάμεις κάποιου άλλου πλανητικού γαλαξία». Ο Κένεντυ προειδοποίησε την Mj 12, ότι μέσα στο 1964, θα ενημέρωνε τον Αμερικανικό λαό για την ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών, αλλά και για τα εξωγήινης κατασκευής οχήματα που βρίσκονται στη γη». Ο Ρόναλντ  Ρήγκαν το 1987 στη Συνέλευση του ΟΗΕ, είπε μεταξύ άλλων: « κι εγώ σας ερωτώ, μήπως υπάρχει ήδη ανάμεσά μας κάποια εξωγήινη δύναμη;». Ο Paul Hellyer πρώην Υπουργός του Καναδά σε συνέντευξη στη Daily Mail : « Εδώ και πολλά χρόνια εξωγήινα όντα συνεργάζονται σε κοινά προγράμματα με την Αμερικανική αεροπορία, σε μυστικές βάσεις στη Νεβάδα».
Τον Σεπτέμβριο του 2010 ο ΟΗΕ διόρισε πρέσβειρα για την υποδοχή των εξωγήινων. Τον Μάιο του 2013 η δισέγγονη του Αϊζενχάουερ σε μια συνέντευξή της: «Μια εξωγήινη εισβολή έχει συμβεί και έχει γίνει μια τεράστια συγκάλυψη, για τους εξωγήινους που είχαν έρθει σε επαφή με τις Κυβερνήσεις μας». Στις 8 Δεκεμβρίου του 2012 ο  Ρώσος Πρωθυπουργός, Μεντβέντεφ, στο τέλος μιας  τηλεοπτικής συνέντευξης, του ζητήθηκε να απαντήσει , αν ήταν αλήθεια ότι μαζί με το βαλιτσάκι με τους κωδικούς  των πυρηνικών, διαβιβάζεται στον αρχηγό του κράτους και ο απόρρητος φάκελος «Χ» που αφορά στα UFO. Ο Μεντβέντεφ δεν γνώριζε ότι τα μικρόφωνα ήταν ακόμη ανοιχτά και δήλωσε ότι αυτό αληθεύει  και ότι, εκτός από τον φάκελο, παρουσιάζεται στον πρόεδρο της χώρας η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών που ασχολούνται με τον έλεγχο των εξωγήινων στο έδαφος της Ρωσίας. Στο ερώτημα της δημοσιογράφου, πόσοι εξωγήινοι ζουν ανάμεσά μας, ο Μεντβέντεφ, απάντησε:
« Εγώ δεν θα σας πω πόσοι από αυτούς βρίσκονται ανάμεσά μας, γιατί μπορεί να προκληθεί πανικός». Ωστόσο πρότεινε σε όσους ενδιαφέρονται, να δουν την ταινία “Men in Black”, εννοούσε το Ρώσικο ντοκιμαντέρ.

Ο Αστροναύτης Μίτσελ ο οποίος   συμμετείχε στην αποστολή του Αpollo 14 στη Σελήνη το 1971,ισχυρίστηκε ότι «τώρα η ανθρωπότητα έχει στοιχεία για να αποδείξει ότι δεν είμαστε μόνοι». Ο Μίτσελ μεγάλωσε στο Ρόσγουελ, στο Νέο Μεξικό, στο οποίο πιστεύεται ότι βρέθηκε ένα UFO το 1947.ΟΙ αρχές είχαν προειδοποιήσει τους κατοίκους να μην αναφέρουν πουθενά το γεγονός, αλλιώς θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες. Επειδή μερικοί γνώστες του συμβάντος ήθελαν να πουν σε κάποιον για το συμβάν, θεώρησαν ασφαλές να το αναφέρουν σε αυτόν, διότι ήταν ντόπιος και ήταν και αστροναύτης. Η αλήθεια δεν αποκαλύφτηκε ποτέ.
Οι περισσότεροι νομίζουν ότι οι μαρτυρίες για εμφανίσεις UFO, είναι αποκλειστικά φαινόμενο της εποχής μας και μάλιστα μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο. Ωστόσο, αναφορές υπάρχουν και σε προηγούμενους αιώνες, ενώ ο ίδιος ο Πλούταρχος έχει διασώσει μια τέτοια μαρτυρία εμφάνισης UFO πάνω από το πεδίο της μάχης κατά τον Τρίτο Μιθριδατικό πόλεμο (74-66 π.χ).
Γράφει, λοιπόν, ο Πλούταρχος:
«… ξαφνικά μέσα από τα σύννεφα φάνηκε να κατεβαίνει με ορμή ανάμεσα στα στρατόπεδα ένα μεγάλο σώμα σαν φλόγα, που έμοιαζε πολύ με πιθάρι στο σχήμα και με πυρακτωμένο ασήμι στο χρώμα, κι οι δυο στρατοί φοβισμένοι από το όραμα αποσύρθηκαν. Λένε λοιπόν πως αυτό έγινε στη Φρυγία, κοντά στις λεγόμενες Ορτύες». (Βίοι παράλληλοι Κίμων-Λεύκολλος τομ. 12  κεφ. 8 σελ.109).

«Πολλοί πιστεύουν ότι κάποια αναγνώριση ύπαρξης εξωγήινων ανατρέπει τα χριστιανικά δεδομένα και δεν είναι αποδεκτή από την Αγ. Γραφή. Και όμως δεν είναι έτσι. Κατ’ αρχήν πουθενά στην Αγ. Γραφή δεν αναφέρεται ξεκάθαρα η ύπαρξη, η όχι, εξωγήινων πολιτισμών, γιατί αυτό που προέχει είναι η  σωτηρία του ανθρώπου, η θέωση. Δίδονται λοιπόν στην Αγ. Γραφή και ειδικά στην Καινή Διαθήκη, όλες οι κατευθύνσεις για να καταστεί ο άνθρωπος αθάνατο πνευματικό ον. Ίσως να μην αναφέρεται ξεκάθαρα κάτι στην Καινή Διαθήκη για να αποφευχθούν κάποιες παράλογες και παθιασμένες αναζητήσεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής».
«Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον».