Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ο Πόρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

zimes8
porosnews 
Δραματικές ώρες πέρασαν τη νύχτα της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου, οι κάτοικοι του Πόρου. Πριν προλάβουν να επουλώσουν τις πληγές τους από την πρωινή νεροποντή, η βραδινή καταιγίδα, ήρθε να προκαλέσει μεγαλύτερες ακόμη καταστροφές, σε πολλές περιοχές του νησιού, κυρίως στην Καλαυρεία.
Η βροχή που ξεκίνησε γύρω στις 7 το απόγευμα, μπορεί να μην ήταν της ίδιας έντασης με την πρωινή, ωστόσο ήταν πολύ δυνατή και διήρκησε περισσότερες ώρες.

Στις 9 το βράδυ, ο Δήμος Πόρου εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση με την οποία ζητούσε από τους δημότες να μην μετακινούνται με τα οχήματά τους καθώς η κυκλοφορία δεν είναι δυνατή στα περισσότερα μέρη του νησιού και να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία, ενώ ενημέρωνε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα.
Μεγάλη επικινδυνότητα παρουσιάστηκε στην περιοχή από το Κανάλι, μέχρι το Νεκροταφείο, όπου ο  δρόμος για το Ασκέλι ήταν απροσπέλαστος, καθώς το ποτάμι του Συνοικισμού, κατέβαζε χώμα, πέτρες και ξύλα.
Στο Ασκέλι, η νύχτα ήταν εφιαλτική. Οικίες και καταστήματα πλημμύρισαν, προκαλώντας τεράστιες ζημιές.  Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε πολλές περιπτώσεις να συνδράμει. Η σημερινή εικόνα του οικισμού, είναι τραγική, όπως φαίνεται κι από τις φωτογραφίες, που ανάρτησαν αναγνώστες στο Facebook.
zimies16
Το Νεώρειο, πέρασε επίσης δύσκολη νύχτα. Η κυκλοφορία γινόταν με πολύ μεγάλη δυσκολία.
Ο δρόμος για τη Φούσα, έκλεισε από κατολισθήσεις στην περιοχή της Βρυσούλας. Η σημερινή εικόνα του Πόρου, προκαλεί θλίψη. Οι υλικές ζημιές που προκάλεσε η καταιγίδα είναι ανυπολόγιστες, αλλά ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. 46χρονος που αγνοείτο, τελικά εντοπίστηκε από άνδρες της Πυροσβεστικής στο Μοναστήρι.
Στην πόλη του Πόρου, τα πράγματα ήταν λιγάκι καλύτερα, ενώ δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα στον περιφερειακό δρόμο της Σφαιρίας.
Στις 00:43, ο Δήμαρχος Πόρου,  εξέδωσε εκ νέου ανακοίνωση – από το Δημαρχείο, απ’ όπου συντόνιζε τις επιχειρήσεις με τον διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος  – με την οποία ενημέρωνε τους πολίτες, ότι το Κτίριο Συγγρού θα παρέμενε ανοιχτό για το κοινό, για όσους έχουν αποκλειστεί και επιθυμούν να διανυκτερεύσουν.

Ο κ. Δημητριάδης, ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, να κηρυχτεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητώντας από την Πολιτεία την συνδρομή στην καταγραφή και την αποκατάσταση των ζημιών.
Στον Πόρο βρίσκεται ήδη ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Τάκης Χατζηπέρος, με κλιμάκιο της Περιφέρειας, προκειμένου να αξιολογηθεί  η κατάσταση που επικρατεί.

zimies19