Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

4.000 επισκέπτες υποδέχθηκε η "Νεράιδα" στο Ναύπλιο

Με μια λιτή εκδήλωση για τις Αρχές της πόλης την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, το Πλωτό Μουσείο αποχαιρέτησε το Ναύπλιο έχοντας παραμείνει συνολικά 17 ημέρες δεμένο στο λιμάνι. Η κυρία Εριέττα Λάτση υποδέχθηκε στο Μουσείο τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δ. Κωστούρο, τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο, τον Λιμενάρχη Σ. Μαρίνο και εκπρόσωπους της δημοτικής αρχής, μουσείων και πολιτιστικών φορέων της πόλης.


Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου κ. Βαγγέλης Χρόνης, στη διάρκεια του
ελλιμενισμού του πλοίου το επισκέφθηκαν με ελεύθερη είσοδο περίπου 4.000 άτομα, δημότες Ναυπλίου, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και επισκέπτες της πόλης από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων, τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Τουρισμού, το Λιμεναρχείο Ναυπλίου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του Πλωτού Μουσείου στο Ναύπλιο, πραγματοποιήθηκαν διαδραστικές ξεναγήσεις σε παιδιά, ενώ οι μεγαλύτερες ηλικίες είχαν την ευκαιρία να ανασύρουν μνήμες από τις δεκαετίες του ’50, του ‘60 και του ‘70, οπότε ταξίδευαν στον Αργοσαρωνικό με το επιβατηγό Νεράιδα και τα άλλα πλοία της γραμμής. Στην υποδοχή του Μουσείου, ο επισκέπτης της πόλης είχε την ευκαιρία να προμηθευθεί υλικό και να ενημερωθεί για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία του Ναυπλίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, την Εθνική Πινακοθήκη, το Πολεμικό Μουσείο και τα θεματικά μουσεία Ποτοποιίας, Αυτοκίνησης και Κομπολογιού.
Το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα ως μία από τις δραστηριότητες του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, από κοινού με την πολυδιάστατη προσφορά του στους χώρους της κοινωνικής πρόνοιας, της επιστήμης, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, στόχο έχει την προβολή της ναυτικής και ναυτιλιακής ιστορίας και της ιστορίας των επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα επισκέψεων του πλοίου θα ανακοινώνεται ανά διαστήματα στην ιστοσελίδα του Πλωτού Μουσείου www.neraida.org και τη σελίδα του Ιδρύματος www.latsis-foundation.org