Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΥΣΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε σημερινή ανάρτηση στο ιστολόγιό του (εδώ), ο Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας Σταύρος Κούστας προσπαθεί για μια ακόμη φορά να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να παραποιήσει πλήρως την πραγματικότητα.
Το αίτημα να σταματήσει να μεταφέρει τα απορρίμματα ο Δήμος Ερμιονίδας στην νέα παράνομη υπερχωματερή στον Κάμπο Κρανιδίου - Κοιλάδας, καθώς επίσης και την άμεση μεταφορά τους από τον χώρο αυτόν, έχει την υπογραφή 1.210 συμπολιτών μας και έφτασε στον Δήμο Κρανιδίου ο φάκελος με τα πλήρη στοιχεία της υπόθεσης  εχθές Τρίτη 17 Ιουνίου 2014, το μεσημέρι.
Το θέμα ήρθε σαν έκτακτο στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να έχει ενημερωθεί κανείς από την Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας και το κυριότερο ΚΑΝΕΝΑΣ από την επιτροπή των κατοίκων για την δημιουργηθείσα χωματερή στον Κάμπο Κρανιδίου - Κοιλάδας.
Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο νέος Δήμαρχος Ερμιονίδας κύριος Σφυρής Δημήτριος μαζί με τον νεοεκλεγέντα με την παράταξή μας Δημοτικό Σύμβουλο Ερμιονίδας και Εκπρόσωπο της Επιτροπής Κατοίκων για την Δημιουργηθείσα Χωματερή στον Κάμπο Κρανιδίου - Κοιλάδας, κύριο Σαράντο Χρήστο, βρίσκονταν στην Τρίπολη σε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κύριο Πέτρο Τατούλη για το θέμα των απορριμμάτων της Ερμιονίδας.
Αυτοί λοιπόν που είναι υπεύθυνοι για το περιβαλλοντικό έγκλημα
της συσσώρευσης 7.000 τόνων σύμμεικτων απορριμμάτων στον Κάμπο Κρανιδίου - Κοιλάδας, πανικόβλητοι μπροστά στο βάρος των ευθυνών τους, φρόντισαν εχθές να συζητήσουν το θέμα, απουσία των κατοίκων της περιοχής που έχουν υπογράψει το αίτημα!!!
Γιατί οι 7.000 τόνοι απορριμμάτων, δεν περπάτησαν και πήγαν μόνοι τους στον Κάμπο Κρανιδίου - Κοιλάδας. 
Τους πήγε η σημερινή Δημοτική Αρχή, η οποία δυστυχώς κυβερνάει τον τόπο μας τα τελευταία 3,5 χρόνια.
Τους πήγε ο Καμιζής, ο Κούστας, ο Τσαμαδός, ο Λάμπρου, ο Φλωρής, ο Μπαλαμπάνης, ο Παπάς και όλα τα μέλη της Προοδευτικής Πατριωτικής Συμπαράταξης Ερμιονίδας που ανέχονταν και ψήφιζαν για να φτάσουμε στην σημερινή απαράδεκτη κατάσταση.
Επίσης, ο Δήμος Ερμιονίδας έχει πληρώσει ένα σωρό πρόστιμα λόγω της λειτουργίας της συγκεκριμένης παράνομης υπερχωματερής, τα οποία βεβαίως έχουν φορτωθεί στις πλάτες των Δημοτών μας.
Και συνεχίζουν να ψεύδονται ασύστολα λέγοντας πως συμφωνούν απόλυτα στην αίτηση των Δημοτών μας
Διότι ακόμα και σήμερα άδειαζαν σκουπίδια τα απορριμματοφόρα του Δήμου Ερμιονίδας στην παράνομη υπερχωματερή του Κάμπου Κρανιδίου - Κοιλάδας.
Επειδή λοιπόν η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν έχει λίγο - πολύ καθαρά υπηρεσιακό χαρακτήρα, όπως ισχυρίζεται ο Σταύρος Κούστας, αλλά έχει ουσιαστικό χαρακτήρα μέχρι την 31η Αυγούστου 2014, τους καλούμε να πράξουν τα εξής:
1). Να σταματήσουν από αύριο Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 την ρίψη απορριμμάτων στην παράνομη υπερχωματερή του Κάμπου Κρανιδίου - Κοιλάδας.
2). Να φροντίσουν για την άμεση μεταφορά των 7.000 τόνων σύμμεικτων απορριμμάτων που έχουν συσσωρευθεί στην παράνομη υπερχωματερή του Κάμπου Κρανιδίου - Κοιλάδας.
3). Να φέρουν το θέμα του αιτήματος με τις 1.210 υπογραφές των κατοίκων της περιοχής, σε Δημοτικό Συμβούλιο με ορισμένη ημερομηνία και να ενημερωθούν γι' αυτό όλοι οι εμπλεκόμενοι (Επιτροπή κατοίκων, Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, Δασαρχείο, Πυροσβεστική, Υγειονομικές Υπηρεσίες, Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Υπουργός Περιβάλλοντος).


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ