Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ: ΜΕΓΑ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑ ΠΑΘΟΣ!!!

Μέγα πλήθος και μέγα πάθος στα Εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της παράταξής μας στην Ερμιόνη την Κυριακή το βράδυ.
Εκατοντάδες πολίτες παραβρέθηκαν και καταχειροκρότησαν τον Υποψήφιο Δήμαρχο Ερμιονίδας, κύριο Δημήτρη Σφυρή κατά την διάρκεια της ομιλίας του. Παράλληλα έγινε και η παρουσίαση του Ψηφοδελτίου της παράταξής μας στην Εκλογική Περιφέρεια Ερμιόνης. Η μαζική παρουσία και η αθρόα προσέλευση των Δημοτών, έστειλε για μια ακόμη φορά το μήνυμα της Μεγάλης Νίκης της 18ης Μαϊου!!!


  
 Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του Δημήτρη Σφυρή και φωτορεπορτάζ:

"Φίλες και φίλοι,
Σας καλωσορίζουμε εγώ και οι συνυποψήφιοι μου, απόψε  στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου στην Ερμιόνη,  της Δημοτικής Συνεργασίας Ερμιονίδας. 
Οι Ερμιονίτες, τα χρόνια που πέρασαν κατάλαβαν ότι αντιμετωπίστηκαν σαν πολίτες βήτα κατηγορίας. Η απερχόμενη δημοτική αρχή, παρόλο που αναδείχτηκε πρώτη σε ψήφους ξέχασε την επομένη των εκλογών την ύπαρξή τους.
Εγκατάλειψη και αδιαφορία κάλυψαν την περιοχή για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, παρόλο που ανέλαβαν ένα δήμο με έργα υποδομής, όπως ο βιολογικός,  κι ένα δημοτικό κατάστημα, πρώην δημαρχείο, που έσφυζε από ζωή.
 Όσοι ασχολούνται με τα κοινά, και κυρίως οι εκλεγμένοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι, ότι ακόμη και στα συμβούλια της Δημοτικής Κοινότητας η απαρτία πραγματοποιείτο, γιατί ΕΜΕΙΣ την καθιστούσαμε δυνατή με την συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία μας. Πάντα με προτάσεις και με συναίνεση όταν συζητιούνταν θέματα που αφορούσαν στο καλό του τόπου. Με την θέλησή μας, δεν αφήσαμε τους Ερμιονίτες ούτε μια μέρα, όπως  ούτε και τις άλλες κοινότητες.
Δείξαμε για 4 χρόνια, από την μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την πρόθεσή μας, να αντιμετωπίζουμε κάθε μεριά, κάθε πολίτη αυτής της περιοχής ,  ισάξιο με όλους τους άλλους. Αναδείξαμε τις ανάγκες σας , δείξαμε  με ευθύνη και σοβαρότητα τον τρόπο διευθέτησης των τοπικών προβλημάτων, και προσφέραμε προτάσεις, θέσεις, λύσεις,  τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες, με άξονα το γενικό δημοτικό καλό.
Με την ίδια   πρόθεση, την ίδια θέληση και την ίδια ανάγκη για προσφορά στα κοινά ζητήματα, ζητούμε την ψήφο σας. Το είπα και στα εγκαίνια των γραφείων μας στο Κρανίδι, αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να το επαναλάβω:
Οι κρίσεις αντιμετωπίζονται με γνώση, με θέληση , με έλεγχο και κυρίως με πνεύμα συνεργασίας.
Η παροχολογία, το χτύπημα στον ώμο, το βόλεμα των ημετέρων, το «θητεία είναι θα περάσει» δεν οδηγούν στην λύση των προβλημάτων. Η Ελλάδα του χτες έχει πεθάνει. Το αύριο, δυστυχώς ήταν χθές, γι αυτό κάθε ώρα, κάθε λεπτό που χάνεται είναι πολύτιμο για την ανάκαμψη της περιοχής.
Ο χρόνος τρέχει, τα προγράμματα, τα ευρωπαϊκά και τα εθνικά, θα τα πάρουν άλλοι, να φτιάξουν τους δικούς τους τόπους.
Για  άλλη μια φορά, θα μείνουμε πίσω, αν δεν σταθούμε ψύχραιμοι να καταλάβουμε ότι η δύναμη της ψήφου, που μας δίνει η δημοκρατία, είναι η  προσωπική ευθύνη του καθενός από εμάς, για να διαλέξουμε αν θέλουμε πρόοδο, ρεαλισμό, ανάπτυξη.
 Ή πισωγύρισμα, απραξία, ουτοπία και μιζέρια.
Θέλουμε  ένα περιβάλλον με σκουπίδια και «σκουπιδάκια» πάσης φύσεως;
Ή θέλουμε υποδομές, δράσεις, οικονομική δραστηριότητα και περιβάλλον επενδύσεων.
Ένα περιβάλλον που ο δημότης θα αισθάνεται, ότι ζει, αναπνέει, εξυπηρετείται.
Η επόμενη  δημοτική θητεία από δω και στο εξής θα ανανεώνεται κάθε πέντε χρόνια. Θα αντέξετε άλλα πέντε χρόνια, με σκουπίδια βουνά, με εγκαταλελειμμένους  δρόμους;
 Mε απομόνωση και εσωστρέφεια;
Θα αντέξετε από  προνομιούχος, εξαιρετικής ομορφιάς τόπος να γίνετε, παράδειγμα αποφυγής, και εξαιρετικής βρώμας;
Αν  ναι , τότε ο δρόμος ξέρετε ποιος είναι, γιατί αυτοί που μας  έφεραν εδώ, τολμούν και ζητούν ψήφο, αλλάζοντας  ρούχα σαν τον Μανωλιό και τα φορούν αλλιώς.
Αν όχι, Εμείς εγγυούμαστε την ανάκαμψη, την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, το σεβασμό στον πολίτη, και να υπερασπιστούμε τις εδαφικές και διοικητικές αρμοδιότητες της Ερμιόνης .
Και θέλω να πιστέψετε ότι δεν είναι όνειρο,
Θα είναι αποτέλεσμα σκληρής και μεθοδικής εργασίας.
Και να το ξέρετε, μαζί, όλοι μαζί, μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε.
Εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε δυνάμεις.
Να ενώσουμε την κοινωνία της Ερμιονίδας.
Να σβήσουμε τις διαχωριστικές γραμμές και να προχωρήσουμε Όλοι Μαζί μπροστά, για το καλό του τόπου μας.    Όλοι μαζί για ένα Δήμο ενωμένο, δυνατό, αποτελεσματικό, δίκαιο και αξιοκρατικό.
        Ο Δήμος Ερμιονίδας να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης.
    Εμπρός για τη Νίκη του Λαού της Ερμιονίδας απέναντι  στο κατεστημένο, στο γερασμένο και στο οπισθοδρομικό παρελθόν.
            Όλοι Μαζί, για την Μεγάλη Νίκη της 18ης Μαΐου.
 Φίλες και φίλοι,
Ερμιονίτισσες και Ερμιονίτες,
Οι Υποψήφιοι της Δημοτικής Συνεργασίας Ερμιονίδας στην Εκλογική Περιφέρεια Ερμιόνης, οι καταξιωμένοι άνθρωποι με εμπειρία, γνώση, θέληση και αποτελεσματικότητα, μαζί με τους νέους που μας υποστηρίζουν, που αποτελούν το μέλλον μας, και θα πραγματοποιήσουν το ολοκληρωμένο μας πρόγραμμα,  θα αλλάξουν τη μοίρα αυτού του τόπου είναι εδώ. Στη Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας.  Σας  στους παρουσιάζω ξεκινώντας από τους Υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους"