Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Η Μουσική στο Φουγάρο

Μπαλάντες σε 24 καρέ


Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Τιμητική συμμετοχή: Νίκος Ξυδάκης
Το Φουγάρο υποδέχεται την Παρασκευή 9 Μαΐου στις 20:30, το Σύνολο Ελεύθερης Έκφρασης και Δημιουργίας Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας σε ένα αφιέρωμα στα τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι.
Πιο αναλυτικά, οι 55 συντελεστές της μουσικής παράστασης, μαθητές και καθηγητές του μουσικού Σχολείου Αργολίδας, θα μας παρουσιάσουν τραγούδια του συνθέτη κ τραγουδοποιού Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος θα συμμετάσχει στην παράσταση πλαισιώνοντας το μουσικό σύνολο του σχολείου.
Στη συνέχεια θα μας θυμίσουν τραγούδια και μελωδίες του Ελληνικού κινηματογράφου από το 1955 έως το 1975. Το έργο καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών, όπως ο Σ.  Ξαρχάκος, ο Μ. Πλέσσας και ο Ν. Μαμαγκάκης, θα συνοδεύονται από βιντεοπροβολή με αποσπάσματα από τις ταινίες.
Τέλος, θα ακολουθήσει ένα αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατό του. Μαζί με κινηματογραφική και θεατρική μουσική του μεγάλου συνθέτη, θα παρουσιαστεί βιντεοπροβολή με βιογραφικά στοιχεία για τον ίδιο.  
Η είσοδος είναι ελεύθερη