Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Περήφανη η Νότια Κυνουρία για τον Φαίδωνα Παπαμιχαήλ στα Όσκαρ!


Και ο δικός μας Φαίδων Παπαμιχαήλ βρέθηκε με την τελευταία του ταινία  στους νικητές των κινηματογραφικών βραβείων oscar!
Για τρίτη φορά  ταινία που ο Φαίδων έχει κάνει τη διεύθυνση φωτογραφίας (Walk the line, Πλαγίως, Οι Απόγονοι) κερδίζει το πολύτιμο βραβείο.  Οι ταινίες που έχει ...
στο ενεργητικό του έχουν πάρει δεκάδες υποψηφιότητες oscar και έχουν επίσης κερδίσει 3 χρυσές σφαίρες για καλύτερη εικόνα (Walk the line, Πλαγίως, Οι Απόγονοι).
Την περασμένη Κυριακή, η τελευταία του ταινία "Οι απόγονοι", πήρε το βραβείο oscar καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για τη δουλειά του επίσης Έλληνα Alexander Payne (Αλέξανδρου Παπαδόπουλου).  Όπως ήταν φυσικό ακολούθησε μεγάλο γλέντι από όπου και η φωτογραφία του Αλεξάντερ με τη σύζυγο του Φαίδωνα, Έκα Παπαμιχαήλ και το πολύτιμο αγαλματίδιο.  Ο Φαίδων δε θέλησε να φωτογραφηθεί γιατί όπως μου δήλωσε "όποιος αγγίζει τα αγαλματίδιο δεν το κερδίζει ποτέ!", οπότε μάλλον έχει βάλει πλώρη και για αυτό το βραβείο.
Όλοι στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Νότια Κυνουρία, νιώθουμε περήφανοι για τις επιτυχίες του συντοπίτη μας που το δεύτερο σπίτι του μετά το Χόλιγουντ είναι στο Λεωνίδιο.  Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και είμαστε σίγουροι ότι γρήγορα θα προσθέσει και αυτό το τρόπαιο στην πλούσια συλλογή του.

Γρηγόρης Ντάσκας