Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Στους Σαλαμινομάχους και ο δήμος Ερμιονίδας αφού η Ερμιόνη συμμετείχε στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας με 3 πλοία

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Δημαρχείο Κορίνθου, η δεύτερη συνεδρίαση των δήμων που απαρτίζουν το «Δίκτυο των πόλεων των Σαλαμινομάχων» (ΔΙ.ΑΔΕ.ΠΟ.Σ), όπου μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Ερμιονίδας, καθότι, ως γνωστόν, η Ερμιόνη συμμετείχε στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας με 3 πλοία.

Σκοπός της παραπάνω Εταιρείας, είναι η δημιουργία δικτύου πόλεων που θα συμβάλει στην ευρύτερη ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, στην διεύρυνση των ιστορικών δεσμών των πόλεων των οποίων οι δήμοι συμμετέχουν στην Εταιρεία, με παράλληλη ανταλλαγή εμπειριών σε διάφορους τομείς.

Από την πρώτη συνάντηση, στις 13/11/2011, έως την συνεδρίαση της Κορίνθου, το «Δίκτυο» επέδειξε έντονη κινητικότητα, πραγματοποιώντας επισκέψεις στη Βουλή και στους αρχηγούς των κομμάτων, προωθώντας τους στόχους της Εταιρείας.

Στην συνάντηση της Κορίνθου, ιεραρχήθηκαν οι προτεραιότητες του Δικτύου και δρομολογήθηκαν
οι διαδικασίες εκείνες που στοχεύουν στην διεκδίκηση , μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες, της ανάληψης της Σαλαμίνας ως υποψήφιας πόλης για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, το 2020, καθώς και της διεκδίκησης από το «Δίκτυο» των ανάλογων Ευρωπαϊκών πόρων για τον πολιτισμό.

Η επιδίωξη του ΔΙ.ΑΔΕ.ΠΟ.Σ είναι να γνωστοποιήσει εκτενέστερα τις προσπάθειές του τόσο στη Βουλή των Ελλήνων όσο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ούτως ώστε, να γίνουν αρωγοί της προσπάθειας που καταβάλλεται και που θα έχει ως απώτερο στόχο, το τουριστικό, πολιτιστικό και οικονομικό όφελος για τον τόπο μας, δίνοντας κυρίως έμφαση σε πόλεις ή σημεία που να σχετίζονται με την Ναυμαχία της Σαλαμίνας.
πηγή