Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

«Ο Γλάρος» στο Ναύπλιο

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
H εταιρία θεάτρου Pequod σε συνεργασία με το Δημοτικό θέατρο Ναυπλίου και με την ευγενική υποστήριξη της ΟΠΑΠ Α.Ε. παρουσιάζει στο θέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ το έργο « Ο Γλάρος» του Άντον Τσέχωφ. Ένα έργο για την τέχνη, τον έρωτα, την οικογένεια, την αγάπη και την έλλειψή της, τα μεγάλα όνειρα της νεότητας και την πραγματικότητα της ενηλικίωσης. Η παράσταση, βασιζόμενη στην από το έργο συνθήκη ύπαρξης θεάτρου μέσα στο θέατρο, τοποθετεί την σκηνική δράση σ ’έναν ενιαίο χώρο, καταργώντας έτσι την απόσταση ανάμεσα σε ηθοποιούς και θεατές. Η χρήση εξάλλου του πραγματικού χώρου ως σκηνικό, ενισχύει την αίσθηση ότι δεν βρισκόμαστε σ’ ένα φανταστικό « αλλού», αλλά όλα συμβαίνουν εδώ και τώρα.
Σκηνοθεσία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
Μετάφραση: ΞΕΝΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Σκηνογραφική και Ενδυματολογική Επιμέλεια: ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΙΑΡΗΣ
Επιμέλεια Κίνησης: ΒΑΣΩ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Βοηθός Σκηνοθέτη: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΟΥ

Παίζουν οι: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΡΗΣ ΑΡΜΑΓΑΝΙΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ, ΒΑΣΩ ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΩΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΝΤΡΙΖΗ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Η παράσταση θα παιχτεί στο θέατρο Τριανόν στις 12 και 13 Μαρτίου ( Σαββάτο-Κυριακή) και ώρα 9:15 Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ Για κρατήσεις στο τηλ.2752026461 ώρες γραφείου και στο 2752025285 δύο ώρες πριν την παράσταση.

Τσέχωφ σαν ζωντανός οργανισμός

Τον «Γλάρο» τον έχουμε δει πολλές φορές – και θα τον ξαναδούμε ασφαλώς δεκάδες άλλες. Την εμπειρία όμως αυτή θα την έχουμε σπάνια: είναι η αίσθηση πως ο Τσέχωφ διαλύθηκε στον χώρο και τους παρευρισκόμενους. Και το έκανε αυτό, πολύ απλά, πολύ λιτά, με ειλικρίνεια και ευγένεια ( που στο θέατρο είναι το ίδιο πράγμα). Τελικά η παράσταση φτάνει το εξής αξιοθαύμαστο: δεν είναι μια παράσταση Τσέχωφ αλλά «εμπειρία Τσέχωφ», εμπειρία ενός θεάτρου που περικλείει τον εαυτό του σαν παραβολή και διευρύνει τα όρια του ώσπου να ενωθεί με τις αισθήσεις του κόσμου.


Του Γρηγόρη Ιωαννίδη – Ελευθεροτυπία

Για την σκηνοθεσία της παράστασης ο Δημήτρης Ξανθόπουλος ήταν προτεινόμενος στην κατηγορία
 « Νέου Δημιουργού» για τα βραβεία θεάτρου Κάρολος Κουν 2010.