Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Καταφύκι

Αντιγράφουμε απο τους Ιχνηλάτες: http://orangespotters.blogspot.com/2011/01/blog-post_6677.html

Σωστή αναφορά.Θα το τυπώσω και θα το  μεταφέρω και εγώ στη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Ερμιονίδος και φυσικά στο τοπικό συμβούλιο των Φούρνων.
Και να μην ξεχνάμε ότι τη καταστροφή την προκάλεσε η ανόητη προσπάθεια της τότε Κοινότητας Ερμιόνης να φτιάξει δρόμο στο φαράγγι  με την προοπτική να πουληθουν μερικά χτήματα απο τη πλευρά της Ερμιόνης σε μεγαλύτερη αξία.
Η κινητοποίηση ήταν καθολική απο τους κατοίκους των Φούρνων με επικεφαλής τον κ Γιάννη Βαρκαρόλη  θυμάμαι ,αλλά είχαμε εξαιρετική υποστήριξη απο πολλους κατοίκους  της Ερμιονίδος αλλα και απο ανθρώπους επιστήμονες εκτός Ερμιονίδας πραγματικούς ανιδιοτελείς πρωτοπόρους του Οικολογικού Κινήματος που τότε δεν ήταν της μόδας. και φυσικά λυσσαλέα αντίδραση απο την τότε Κοινότητα Ερμίονης και τους ενδιαφερόμενους για το PRoject.Παντως απο ότι θυμαμαι στο παρα ένα το γλυτώσαμε.
.Δεν είναι να  βρούμε τώρα που ανήκει το Φαράγγι  γιατι ανήκει σε όλους τους πολίτες  του Δήμου και όχι μόνο..
Και επίσης η συγκεκριμένη απόφαση είναι η πρώτη που εκδόθηκε απο το Συμβούλιο Επικρατείας και είναι οδηγός για όλες τις επομένες ανακηρύξεις.Πάντως και τότε  ολοι με τους "οικολόγους" τα είχανε αλλα χάρις αυτούς μπορεί ο κόσμος να κάνει την βόλτα του σε αυτό το ξεχωριστό μέρος.

 Πιστεύω ότι δεν θα ξαναγίνει...
Και με την ευκαιρία να επισημανουμε ότι το Φαράγγι δεν έχει κανένα σύστημα πυρασφάλειας ούτε έχει ιδιαίτερη θέση στο σχεδιασμός της Πυρασφάλειας της περιοχής (Περιπολία πυροσβεστικού οχήματος  κλπ ,κατασκευή δεξαμενής νερού).
 
Θ.Δ

Να συμπληρώσουμε (για την ιστορία) ότι  στην  ανόητη  όπως σωστά λέτε, τότε προσπάθεια της κοινότητας Ερμιόνης, αντιστάθηκαν αρκετοί   Ερμιονίτες και Ερμιονίτισσες.
Μια εξ αυτών (για να τους εκπροσωπήσω) και  η υπογράφουσα,
Ρίνα Λουμουσιώτη 

.