Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Ο Δήμος στα Τρίκαλα μετρά την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στα σχολεία


Οι μετρήσεις θα γίνονται με 7ήμερη παραμονή της κινητής μονάδας στα διδακτήρια και το όχημα θα βρίσκεται εκτός των διδακτηρίων.
Συνεχίζει τις πρωτοβουλίες για ενημέρωση των πολιτών και ειδικά των μαθητών/τριών σε θέματα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ο δήμος Τρικκαίων.
Από τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2020 το όχημα της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) που έχει παραχωρηθεί δωρεάν στον δήμο Τρικκαίων, ξεκίνησε το «ταξίδι» του. Πρώτος «σταθμός», το 7ο Γυμνάσιο Τρικάλων, όπου το όχημα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του διδακτηρίου, έχοντας ήδη αρχίσει τις μετρήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο ειδικός συνεργάτης του Δ. Τρικκαίων, MSc Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και υπ. διδάκτωρ στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Χρυσόμαλλος, οι μετρήσεις αφορούν στην Ηλεκτρομαγνητική Μη Ιοντίζουσα Ακτινοβολία. Δηλαδή στην ακτινοβολία από κεραίες τηλεόρασης, ραδιοφώνου, κινητών, wifi (ασύρματο δίκτυο), μετεωρολογικούς δορυφόρους (γεωστατικοί), καθώς και από άλλες πηγές ακτινοβολίας.


Το σύνολο των σχολείων της πόλης των Τρικάλων έχει μετρηθεί περιμετρικά με το φορητό μετρητικό όργανο του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής του Παν. Θεσσαλίας. Τα (αρνητικά) αποτελέσματα έχουν επίσης δημοσιοποιηθεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου Τρικκαίων (https://trikalacity.gr/arnitikes-metriseis-gia-ilektromagnitiki-aktinovolia-sta-trikala/).


Πηγή: https://www.voria.gr