Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ κ. Τ.ΛΑΜΠΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην πολιτική μπορεί ν’ ασκούνται και τεχνάσματα για διάφορους λόγους. Για ν’ αποφύγει ν’ απαντήσει κάποιος σε κάτι ή για να ξεφύγει από την πίεση που του ασκούν οι πολίτες για κάποιο θέμα. Μερικές φορές η χρήση τεχνάσματος γίνεται με πειστικό τρόπο και πιάνει. Άλλες φορές γίνεται με σοβαροφάνεια που δεν πείθει και κάποιες άλλες προκαλεί το μειδίαμα για το προφανές, για το ότι άλλα πιστεύει και θέλει και άλλα λέει πολιτικό πρόσωπο.

Στην τελευταία περίπτωση εντάσσεται και πρόταση του επικεφαλής της ΠΡΟΣΥΕΡ  κ. Τ. Λάμπρου, όπως διατυπώθηκε σε συνέντευξη του στο έντυπο SARONIC MAGAZINE τευχ. 35, Απρίλιος 2014.

Λέει λοιπόν ο κ. Λάμπρου:… συνδιαμόρφωση πλατιάς κοινωνικής συμφωνίας με προοδευτικό προσανατολισμό… Μπορούμε να κτίσουμε μια Δημοτική συνεργασία με μοναδικό όφελος την πρόοδο του τόπου μας… Η πρόταση μας έχει παραλήπτες τους συνυποψήφιους μου κ.κ. Λυμπερόπουλο και Τόκα. Σ’ ότι μας αφορά λοιπόν, απαντούμε τα εξής: Είναι προφανές ότι αυτά είναι λόγια που  λέγονται ως απάντηση στην επιθυμία πολλών συμπολιτών μας. ΔΕΝ τα πιστεύει, ΔΕΝ τα πίστευε ποτέ! Εξηγώ γιατί. 

Στην αρχή ίδρυσης της παράταξης του έστειλε επιστολές σε άλλες παρατάξεις για συνάντηση(όχι μόνο σε εμάς). Σεβόμενοι τους όρους της δημοκρατίας, ως ΡΙΚΕΡΣ, ανταποκριθήκαμε και έγινε στα γραφεία μας μία συνάντηση με αντιπροσωπεία της παράταξης του κ. Λάμπρου. Προσήλθε με δύο συνεργάτες του , εκ των οποίων ο ένας είναι σήμερα υποψήφιος με τον κ. Γ. Γεωργόπουλο. Η συζήτηση  ήταν καθαρά διερευνητική. Μετά παρέλευση μηνός ακολούθησε δεύτερη επιστολή του κ. Λάμπρου για νέα συνάντηση. Παρά την επισημότητα του πράγματος (επιστολές) για κάτι τόσο απλό, που γεννούσε εύλογες απορίες, αποδεχτήκαμε και νέα συνάντηση, σεβόμενοι τους όρους δημοκρατίας και διαλόγου. Όμως από την πλευρά του αποστολέα της επιστολής υπήρχε συνεχής αναβολή. Από Κυριακή σε Τετάρτη και από κει πάλι σε Κυριακή και μετά ποτέ. 

Παράλληλα τις ίδιες μέρες ο κ. Λάμπρου ανακοίνωνε εαυτόν υποψήφιο Δήμαρχο και εντός ολίγου ανακοίνωνε υποψηφίους Συμβούλους! Φάνηκε ότι η επιστολή είχε άλλο σκοπό, ήταν προσχηματική, ήταν άλλοθι. Η παράταξη του κ. Λάμπρου καλούσε εμάς για «συνδιαμόφωση κοινωνικής προοδευτικής συμμαχίας» και παράλληλα τον κ. Γ. Μανιάτη- μνημονιακό υπουργό- εισηγητή σε ημερίδα. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τον επικεφαλής της ΡΙΚΕΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και αντιπροσωπεία της κίνησης μας, να ακούμε από τον εισηγητή κ. υπουργό το πώς θα φτιάξουμε τα πράγματα, έχουμε απτό δείγμα από την υλοποίηση των πολιτικών του και εμείς και όλη η κοινωνία.

Τώρα βέβαια, πώς κάποιος αυτοπροσδιορίζεται ως «προοδευτικός πόλος» στην τοπική Αυτοδιοίκηση και ταυτόχρονα επιζητά ή στηρίζεται στην βοήθεια των μνημονιακών υπουργών (όπως ο κ. Γ. Μανιάτης) οι οποίοι συναποφασίζουν και ασκούν αυτή την εξοντωτική για την κοινωνία πολιτική, είναι θέμα που ο … ιστορικός του μέλλοντος πρέπει με προσοχή να διερευνήσει.

Σήμερα ομολογουμένως είναι αναγκαία μια συμμαχία των ενεργών δυνάμεων της κοινωνίας της Ερμιονίδας. Μια συνεργασία πραγματικά νέων δυνάμεων- έξω από το κατεστημένο- που θέλουν  άλλη πορεία στα τοπικά δρώμενα.

Σήμερα και ενώ οι συνθήκες είναι ώριμες, δυστυχώς αυτό δεν έγινε κατορθωτό γιατί επικράτησαν προσωπικές φιλοδοξίες αντί των αναγκαίων πολιτικών στόχων. Άλλωστε και το σύστημα λαβαίνει τα μέτρα του, μην τυχόν και φύγει το τοπικό «γκουβέρνο» από τα δικά του παιδιά. Το ποιοι είναι παιδιά και υπηρέτες χρόνια του συστήματος, το γνωρίζουν οι πολίτες της Ερμιονίδας, δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς.

Σ’ αυτή την πραγματικότητα η μέσω του τύπου πρόταση- λίγες μέρες πριν τις εκλογές-  περί σύμπραξης «προοδευτικών δυνάμεων» είναι για κατανάλωση, είναι για αποφυγή της ουσίας της πολιτικής, είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

Η ΡΙΚΕΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ καλεί τους πολίτες της Ερμιονίδας με την πράξη τους και με την ψήφο τους, να βάλουν τώρα τον Δήμο σ’ άλλη πορεία.

ΡΗΞΗ! ΑΝΑΤΡΟΠΗ! ΤΩΡΑ. Το 2019 ίσως να είναι πολύ αργά.

Ο επικεφαλής της ΡΙΚΕΡΣ και υποψήφιος Δήμαρχος   
Κώστας Π. Λυμπερόπουλος