Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Δεκαπενταύγουστος στο Ναύπλιο: πολεμική ανταπόκριση


Δεκαπενταύγουστος και η μάχη για μία θέση στο hot spot της διακοπούπολης μαίνεται. Η Ελλάδα της κρίσης συγκλονίζεται από τις άγριες συγκρούσεις για μια ξαπλώστρα μπροστινή και ένα παγωτό στον Ιταλό και στον Κουστένη.
 
Εμείς δεν πάμε διακοπές. Διεκδικώντας το βραβείο Πούλιτζερ, μένουμε πιστοί στο καθήκον και στέλνουμε πολεμική ανταπόκριση από το νευραλγικό μέτωπο του Ναυπλίου.
Εκεί που προελαύνει η πολυπληθής στρατιά των Αθηναίων, καταλαμβάνοντας στρατηγικά σημεία της πόλης, όπως την πλατεία Συντάγματος και την παραλία, ενώ μηχανοκίνητες μονάδες έχουν προωθηθεί στο παροαύλιο των σχολείων και στο χώρο της λαϊκής αγοράς, όπου έχουν κλείσει εντελώς το ρεύμα εισόδου αποκόπτοντας κάθε διέλευση των εχθρών. 
 
Δεν υπερτερούν μόνο αριθμητικά και εξοπλιστικά (μεγάλος αριθμός βαρέων οχημάτων – τζιπ) αλλά και σε ορμή και πολεμική εμπειρία σε δύσκολα μέτωπα (Αράχωβα, Καλάβρυτα, Πάρο, Μύκονο, Χαλκίδα) τα οποία βρίσκονται επίσης υπό την κατοχή τους. Άρτια εκπαιδευμένοι σε ακραίες συνθήκες (Κατεχάκη, λεωφόρος Κηφισού, παρκάρισμα στου Ψυρρή) οι μαχητές αυτοί χαρακτηρίζονται από άγνοια κινδύνου και εξελιγμένες τακτικές πολέμου.
 

Ο στρατός των Αργείων και των Αρκάδων, σαφώς μικρότερος, έχει οχυρωθεί στα χαρακώματα της οδού Μπουμπουλίνας επιτυγχάνοντας να απωθήσει τους Αθηναίους εκμεταλλευόμενος την άριστη γνώση του εδάφους και της περιοχής, γνωστής ως ‘Αργείτικα’ ή ‘βλάχικα’.
Οι ντόπιοι είναι οργανωμένοι σε μικρές ομάδες και επιτίθενται κυρίως με ελαφρά οχήματα (καρότσια), αλλά βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.
 
Η προσπάθεια αντεπίθεσης που έγινε την Τρίτη το βράδυ στο μέτωπο του Μεγάλου
Δρόμου απέτυχε παταγωδώς, καθώς οι Αθηναίοι αντεπιτέθηκαν αστραπιαία χρησιμοποιώντας μηχανοκίνητες μονάδες (τρενάκια, τετράτροχα ποδήλατα, segway) και επανέκτησαν τον έλεγχο της Πλατείας Συντάγματος.
 
Στην αντεπίθεση που έτρεψε τους ντόπιους σε άτακτη υποχώρηση πήραν μέρος πεζοπόρα τμήματα ξένων δυνάμεων (κυρίως Γάλλων).  
Οι Ναυπλιώτες ελπίζουν να ανακαταλάβουν ορισμένες από τις θέσεις την Δευτέρα, προς το παρόν είναι όμως αποκλεισμένοι σε λιγοστούς θύλακες της νέας πόλης και του φάρου. Οι περισσότεροι φοβούνται και είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους ή έχουν πάει πρόσφυγες σε γειτονικά χωριά και πόλεις. 
 
 
ΥΓ:
Αυτό το Blog είναι ακόμη ελεύθερο.
Γράφουμε από μια υπόγα στο Συνοικισμό που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη οι τουρίστες.
 
Δεν ξέρω τι θα γίνει σε λίγες ώρες.
Από στιγμή σε στιγμή μπορεί να μπουν.
Βαστάτε αδέλφια …
 
TheGrecian


Posted by palamidi  / 14 Τετάρτη Αυγ 2013 / in Τιτιβίσματα

Έλλη Βασιλάκη