Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Διεθνής Αμνηστία για τη Συρία



Αγαπητέ φίλε / αγαπητή φίλη,
 Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ξεκίνησαν οι μεγάλες διαμαρτυρίες στη Συρία, στις 15 Μαρτίου του 2011. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με αναφορές, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 6.500 άνθρωποι. Πολύ περισσότεροι έχουν τραυματιστεί και δεκάδες χιλιάδες έχουν συλληφθεί. Πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι εξ αυτών, έχουν τεθεί υπό αυθαίρετη κράτηση, σε απομόνωση για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ έχουν υποστεί βασανιστήρια και κακομεταχείριση. Πολλοί κρατούνται σε συνθήκες που ισοδυναμούν με εξαναγκαστική εξαφάνιση. Ο αριθμός των θανάτων κατά τη διάρκεια της κράτησης έχει εκτοξευτεί κατά πολύ σε σχέση με τον μέσο όρο των τεσσάρων ή πέντε περιπτώσεων ετησίως, που ίσχυε κατά την τελευταία δεκαετία, σε πάνω από 270 θανάτους, όπως έχει αναφερθεί στη Διεθνή Αμνηστία από το Μάρτιο του 2011. 
Ωστόσο, η διεθνής κοινότητα δεν έχει αντιμετωπίσει
αποτελεσματικά την εν λόγω κρίση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και οι δύο προσπάθειες από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ανταποκριθούν στην κατάσταση στη Συρία έχουν παρεμποδιστεί από τη Ρωσία και τη Κίνα. Με την άσκηση βέτο στις δύο αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Συρία και με τη διαρκή προμήθεια όπλων στη χώρα, οι ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν έχουν συμβάλλει παρά μόνο στην αύξηση της βία στη Συρία.
ΑΝΑΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ!
Βοήθησε κι εσύ να παραδοθεί το μήνυμα του Αμπού Σουχαϊμπ και πολλών άλλων Σύριων στη Ρωσία, συμμετέχοντας στην ηλεκτρονική μας δράση. Μπες εδώ και υπόγραψε την έκκληση προς τις ρωσικές αρχές, προκειμένου η Ρωσία:
- Να αναλάβει ηγετικό ρόλο και να αξιοποιήσει την διεθνή επιρροή της, ώστε να τερματιστούν οι κατάφωρες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λαμβάνουν χώρα στη Συρία,
- Να αναστείλει άμεσα τις μεταφορές όπλων στη χώρα.
Δράσε μία φορά ακόμη προωθώντας αυτό το email σε έναν φίλο ή γνωστό σου και λάβε μέρος στον αγώνα για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στη Συρία!

Με ακτιβιστικούς χαιρετισμούς,
Διεθνής Αμνηστία – ελληνικό τμήμα