Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ δήλωση

συμμετέχω σ΄ αυτή την κίνηση, συνομολογόντας ότι, όχι μόνο δεν πάνε καλά τα πράγματα, αλλά δρομολογούνται με συνοπτικές διαδικασίες -δηλ. έχουν ήδη καταδικαστεί- τα χειρότερα επί μακρόν.

Δεν λέγονται, αλλά γίνονται πράγματα χωρίς εμάς ΣΕ μας, απ΄ αυτούς Για αυτούς.
Λαμβάνονται δηλ. αποφάσεις εις βάρος μου/μας, χωρίς καν -όχι την συγκατάθεσή μας βέβαια, αστείο ποσόν... αλλά- την ενημέρωσή μας.
Από αυτούς, που επιλέξαμε να μας εκπροσωπήσουν. Δεν μας εκπροσωπούν πιά, ή μάλλον πιό σωστά, δεν μας αντιπροσωπεύουν. Και αυτό προσπαθούμε να πάρουμε πίσω τώρα. Το λάθος μας που θα κοστίσει σε γενιές και γενιές.
Οφείλουμε:
_ πρώτα μιά δική μας συγνώμη, έτσι που τα καταφέραμε και τους επιτρέψαμε να μας αγανακτήσουν,
_ ύστερα, έστω και αργά -αφού μας έτσουξε για τα καλά- υποχρεούμαστε "δικαιωματικά" να διαμαρτυρηθούμε για ότι σώζεται ακόμα και
_ διεκδικούμε άμεση και λεπτομερή ενημέρωση για τα κουμάντα τους στην πλάτη μας,
_ μετά την παρηγορητική δική τους συγνώμη για την έσχατη προδοσία.
Αφού λοιπόν δεν ελπίζουμε σε καμία εκ μέρους τους μεταμέλεια-"επαναφορά" και από κοινού παραδεχόμαστε την επιορκία τους, ας διατρανώσουμε την ένστασή μας υπεύθυνα και με συνέπεια, αφού πληροφορηθούμε και κατανοήσουμε πλήρως την κατάστασή μας, για ν΄ αποχαιρετίσουμε έγκαιρα και με αξιοπρέπεια τα χαμένα μας και να διαφυλάξουμε οργανωμένα και με ζήλο όσα σώζονται.


Δεν μοιρολογώ, ωμολογώ.