Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΡΜΙΟΝΗΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ K.E.2023 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

«ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ K.E.2023

  Η 9η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότηταςέφτασε στο τέλος της. Ένα ακόμα μοναδικό καλοκαίρι στη Βιβλιοθήκη μας πέρασε! Η αυλή της γέμισε από παιδιά, εφήβους, γονείς και εθελοντές.

Φετινό θέμα προς αναζήτηση:

«100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ…»

 

 Αρχίσαμε τις εκδηλώσεις  στις 14/6 και τις ολοκληρώσαμε στις 30/8.Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι δράσεις μας συνδέονταν με τα έργαδύο αγαπημένων συγγραφέων της Άλκης  Ζέη και της Ζωρζ Σαρή .

 

  Οι εκδηλώσεις οδήγησαν σε δημιουργικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες, βασισμένες σε θέματα όπως η ιστορία, τα συνθήματα, τα ταξίδια, οι καλοκαιρινές μας συναντήσεις στη Βιβλιοθήκη.

  Κάναμε προσπάθεια να αναδείξουμε τις αξίες της φιλίας, τηςμάθησης , της συμμετοχής, της δημιουργίας αλλά και της χαράς που μπορούν να νιώσουν  οι μικροί  και οι μεγάλοι επισκέπτες στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Για ένα ακόμα καλοκαίρι ελπίζουμε να καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε δράσεις  δημιουργικότητας και γνώσης.

 

    Μεγάλη είναι η συνεισφορά των εθελοντών καθώς τα εργαστήρια πέτυχαν με τη βοήθειά τους. Aυτοί ανέλαβαν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τις δράσεις δείχνοντας ιδιαίτερα  ζήλο και όρεξη.Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τις κυρίες:

Βενετία Κωστελένου , Μαρία Δέδε,  Μαντώ ΒελλέΑγγελική ΜαντζαβίνουΠαρασκευή (Βιβή) Σκούρτη, Κατερίνα Κίτση,  Τερέζα Μυτάκου

Κατερίνα Τζορτζακάκη, Ελένη Βλάσση, Αγγελική Μπουγιατιώτη,

Παρασκευή Σκούρτη-Δαγρέ και τον κ. Νίκο Αρζουμανίδη.

 

 

 Eπιβράβευση για εμάς τα  παιδικά χαμόγελα αλλά  και η υποστήριξη των γονέων, οι  οποίοι  μας μετέφεραν τον ενθουσιασμό και την προσμονή των ίδιων και των παιδιών  τους για την πραγματοποίηση των καλοκαιρινών μας  δραστηριοτήτων.

 

 Kλείσαμε  λοιπόν και φέτος τον κύκλο των δράσεών μας μετά από  7 δραστηριότητες , περισσότερες  από 250 παιδικές συμμετοχές και πάνω από 350 δανεισμούς βιβλίων για τις  ημέρες των δράσεων…


  Η επιθυμία μας… το επόμενο καλοκαίρι να  συμμετέχουμε πάλι στην Κ.Ε. Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας!

 

Καλή σχολική χρονιά!  Ευχαριστούμε επίσης το Nομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιες Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας πού στήριξε την προσπάθειά μας.

 

 Τα ιστολόγια  που μας στήριξαν με τις δημοσιεύσεις τον ανακοινώσεων μας. 


 Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Eθνική Bιβλιοθήκη της Ελλάδας καθώς και το Δίκτυο των Ελληνικών Bιβλιοθηκών με τους πολύτιμους συνεργάτες του, γεια την έμπνευση και το σχεδιασμό της Καλοκαιρινής Εκστρατείες Ανάγνωσης  και Δημιουργικότητας 2023!


 Ερμιόνη 15/9/2023


 Η υπεύθυνη

Της Kαλοκαιρινής Eκστρατείας

Σκούρτη  Δαγρέ Παρασκευή