Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Το μικρό κορίτσι από την Ερμιόνη με το μεγάλο όραμα & την “Ελπίδα” που έδωσε στον κόσμο


“Για τη ζωή ενός και μόνο παιδιού αξίζει να αγωνίζεσαι“. Αυτό έλεγε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και σε όλη τη ζωή της γι’ αυτό αγωνίστηκε. Μια ζωή γεμάτη που “έσβησε” χθες, 24 Ιουλίου. Η ίδια από παιδί, έμαθε από τη δική της μητέρα, Ευαγγελία Μπουρνάκη, την αξία της προσφοράς.

Γράφει η Βιβή Μπουγιούρα,

στο hernews.gr

Εμείς στην Ερμιόνη το όνομα “Ευαγγελία Μπουρνάκη”  το έχουμε συνδέσει με το κλειστό γήπεδο μπάσκετ, που όταν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη το έκανε δώρο σε εμάς, τα παιδιά των Ερμιονιτών, την αγαπήσαμε λιγάκι παραπάνω χωρίς να έχουμε καταλάβει ότι το ουσιαστικό της δώρο είναι η ζωή που χαρίζει σε παιδιά με καρκίνο. 

Γεννημένη στην Ερμιόνη, και όχι στην Αθήνα όπως διαβάζω, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη από ένα μικρό κοριτσάκι έγινε μια τεράστια κυρία γνωστή σε όλο τον πλανήτη για τη δράση και την φιλανθρωπία της. Θυμάμαι τη θεία την Άννα Ταγκάλου μαζί με την θεία -δεν ήταν θείες μου αλλά έτσι τις έλεγα πάντα- Κατίνα Νικολοπούλου – Ταγκάλου να μου λένε ιστορίες για εκείνη από τη παιδική τους ηλικία μέχρι και που γνώρισε – ερωτεύτηκε τον Βαρδή Βαρδινογιάννη,  και να με συγκλονίζει το γεγονός πώς από αυτό το μικρό κορίτσι έγινε Ελπίδα φωτός σε παιδάκια και οικογένειες που υπέφεραν από τον καρκίνο. 


Οι προσφορές στον τόπο της ήταν αμέτρητες και καθημερινές. Δεν υπήρχε περίπτωση κάποιος συντοπίτης της να είχε βιοποριστικό πρόβλημα ή πρόβλημα υγείας και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη να μην ήταν εκεί, αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά.

Έχει κάνει δωρεές στο κέντρο υγείας Κρανιδίου που φροντίζει όλη την επαρχία. Τα σχολεία μας δεν έμειναν ποτέ χωρίς θέρμανση και κανένα παιδί δεν κρύωσε εδώ και πολλά πολλά χρόνια λόγω της προσφοράς της. 

Κάθε Χριστούγεννα έστελνε δώρα σε όλα τα παιδιά του σχολείου και πιστέψτε με, όλοι τα περιμέναμε. Δεν μας ξέχασε ποτέ και αυτό το έδειχνε εμπράκτως. 

Αντίο Κυρία Μαριάννα! Η Ερμιόνη σε θυμάται με αγάπη όπως και εσύ. Αγωνιστήκατε για όσα πιστεύατε ότι αξίζουν που τελικά, αυτά αξίζουν. Οι ζωές των παιδιών.