Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Εκδηλώσεις στη μνήμη της Ανθούλας Λαζαρίδου - Δουρούκου

 Εκδηλώσεις στη μνήμη της Ανθούλας Λαζαρίδου - Δουρούκου

Έχουν περάσει δύο χρόνια που δεν είναι μαζί μας η μητέρα μας. Η μνήμη της όμως ζωντανή και το έργο της ταυτισμένο με την ιστορία του τόπου μας.

Ο Δήμος Ερμιονίδας και τοπικοί πολιτιστικοί φορείς της ιδιαίτερης πατρίδας μας θέλησαν να τιμήσουν την προσωπικότητά της και το έργο της.

Γι αυτό το σκοπό οργανώνονται το φετινό καλοκαίρι συμπληρωματικές εκδηλώσεις, διακριτές όμως, με ξεχωριστές προσεγγίσεις η καθεμιά, που θα αγκαλιάσουν τη ζωή και την τέχνη της.

Η ΧΟΕΡ με αφόρμηση από τη ζωγραφική σειρά της Ανθούλας "Παραδοσιακές φορεσιές" θα αποδώσει χορευτικούς ρυθμούς από διαφορετικές γωνιές της πατρίδας μας. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Αυγούστου 2023 στο προαύλιο της Κοινότητας Ερμιόνης.

Ακολούθως το ΙΛΜΕ σε συνεργασία με το Δήμο Ερμιονίδας θα πραγματοποιήσει αναδρομική έκθεση με αδημοσίευτα στην περιοχή μας
ζωγραφικά έργα της εικαστικού, που θα εκτεθούν στο κτήριο Συγγρού της Ερμιόνης από 9 έως και 16 Σεπτεμβρίου 2023. 

Επιπροσθέτως θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της έναρξης της έκθεσης (9/9/2023) ομιλίες  στο κτήριο Συγγρού από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διοτίμα Λιαντίνη και την διδάκτορα σε θέματα τέχνης, Ελένη Βλάσση Δημαράκη, που θα άπτονται της ζωής και της τέχνης της Ανθούλας.

Στις εκδηλώσεις θα αξιοποιηθεί μέρος του πλούσιου οπτικοακουστικού αρχείου της Ρίνας Λουμουσιώτη.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους συντελεστές των προαναφερόμενων εκδηλώσεων, που αποδίδουν τιμή στην Ανθούλα και το έργο της. 

  

Λούκα και Χριστιάνα Δουρούκου