Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Ενεργοί Πολίτες Ερμιονίδας :ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

 Ενεργοί Πολίτες  Ερμιονίδας


 Τον  Σεπτέμβριο του 2022 ενημερωθήκαμε ότι ο  Ανάβαλος για πολλοστή φορά αναβάλλεται λόγω ανακοστολόγησης. Αγανακτισμένοι λοιπόν ως Ενεργοί Πολίτες της Ερμιονίδας πήραμε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουμε υπογραφές με αίτημα προς το Δήμο Ερμιονίδας για πόσιμο νερό σε όλη την επικράτεια του!

    Ευχαριστούμε θερμά τους 925 συνυπογράφοντες, όπως επίσης και την Πρωτοβουλία  Ενεργών  Πολιτών  Ερμιόνης για την στήριξη τους!


Αρ.Πρ :2202/2185

Ημ.Πρ: 14/3/23                                 

ΠΡΟΣ:ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ            

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ  ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ                                                                                                                                                                                                                              

      Ως Πολίτες της άνυδρης Ερμιονίδας στερούμαστε εδώ και δεκαετίες το πολυτιμότερο και αναγκαίο αγαθό για την επιβίωση μας , το πόσιμο νερό ! Στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου μας ,ρέει καθημερινώς μη πόσιμο, ακατάλληλο για χρήση , δύσοσμο και υφάλμυρο νερό. 

    Αποτέλεσμα του υφάλμυρου νερού είναι η διάβρωση και καταστροφή των υδραυλικών εγκαταστάσεων μας  και των οικιακών συσκευών ( πλυντήρια, στεγνωτήρια, θερμοσίφωνες)  αυξάνοντας έτσι το κόστος συντήρησης και καλής  λειτουργίας ,εκ τινάζοντας  τον ήδη συμπιεσμένο οικογενειακό προϋπολογισμό στα ύψη ! 

    Κάνουμε μπάνιο,  βουρτσίζουμε τα δόντια μας με νερό που η ποιότητα του είναι απαγορευτική για τις καθημερινές ανάγκες της προσωπικής μας  υγιεινής. Πλένουμε τα ρούχα μας  και  η δυσοσμία τους είναι χειρότερη από ότι, όταν ήταν άπλυτα!

     Το σημαντικότερο  όλων όμως,  δεν είναι μόνο η κατά ανάγκη αγορά του πολυτιμότερου αγαθού , σε εμφιαλωμένα μπουκάλια , επιβαρυνόμενοι ενός υπολογίσιμου  μη αποφευκτού πάγιου ,αλλά  είναι  θέμα επιβίωσης  καθότι  χωρίς  νερό  ζούμε το μέγιστο  επτά ημέρες !

     Ας αφουγκραστούμε λοιπόν ο καθένας μας, τί ολέθριες συνέπειες θα έχουμε σε περίπτωση ,ὅ μη γένοιτο, που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί όλη η Ερμιονίδα  να τροφοδοτηθεί από εμφιαλωμένο νερό;                                                                                                                                                                                       

     Εν έτει 2022 εμείς οι κάτοικοι της Ερμιονίδας  είμαστε ακόμα έρμαιοι  και δέσμιοι του, επί πολλών δεκαετιών  ελλιπούς  σχεδιασμού και προγραμματισμού, τόσο της κεντρικής διοίκησης όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να μας φέρουν πόσιμο νερό στις βρύσες μας !

     Για τους άνωθεν επιτακτικούς και αυτονόητους λόγους ,εμείς οι Πολίτες της Ερμιονίδας  οι εντολοδόχοι της δικιά μας Αρχής και  πάντα συμπορευόμενοι με το σύνολο των  αιρετών του Δήμου μας  , ασκώντας  ένα από τα  Δημοκρατικά μας δικαιώματα,  απαιτούμε να βρεθεί άμεσα μια μόνιμη ορθή περιβαλλοντική λύση στο ταλανιζόμενο πρόβλημα του Πόσιμου νερού και  αιτούμαστε μία οριστική και αμετάκλητη απάντηση στο κάτωθι ερώτημα μας !

       

Πότε θα έχουμε άφθονο και πόσιμο νερό στις οικίες και στις επιχειρήσεις μας;


     Επίσης αιτούμαστε από το σύνολο των αιρετών του Δήμου μας να συνεδριάσουνε μαζί  με τους κατάλληλους επιστημονικούς συμβούλους  ώστε να βρεθεί  η καταλληλότερη  εφικτή τεχνική  και ορθά περιβαλλοντική λύση για να έχουμε άφθονο και  πόσιμο νερό . Η προτεινόμενη  λύση του επίμαχου ζητήματος αυτού που ταλανίζει τον Δήμο μας για δεκαετίες  θεωρούμε ότι πρέπει να είναι ομόφωνη με δέσμευση όλων των αιρετών , ώστε να μην έχουμε παλινδρομήσεις  και να χαρακτηριστεί ως σχέδιο επιτακτικής ανάγκης  με σκοπό την όσο τον δυνατόν ταχεία ολοκλήρωση του.                                                                                                                       

       Εν κατακλείδι  να  συγκαλεστεί  Δημοτικό συμβούλιο με δημόσιο κάλεσμα του κοινού και βήμα  λόγου ενός αντιπροσώπου  από τους 925 συνυπογράφοντες  Πολίτες  της άνυδρης Ερμιονίδας, ώστε να μας ανακοινωθεί  και να μας επεξηγηθεί η  προτεινόμενη  λύση , επιλύοντας  μας τυχούσες  απορίες  .


Μετά τιμής 

Το σύνολο των 925  υπογραφέντων Πολιτών και επισκεπτών της Ερμιονίδας  !