Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Τ. ΤΟΚΑΣ: ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ


κ. Δήμαρχε,


Το τελευταίο διάστημα έγινα δέκτης  επαναλαμβανόμενων παραπόνων  και  αιτημάτων  κατοίκων και ιδίως γονέων των μαθητών  του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, αφενός για την μέχρι σήμερα αδιαφορία των υπευθύνων  και αφετέρου για την άμεση παρέμβαση που απαιτείται  από τον Δήμο Ερμιονίδας  ώστε να αρθεί άμεσα η επικινδυνότητα της διάβασης στον Περιφερειακό Κρανιδίου στην είσοδο προς το Σχολείο.


Σήμερα  η συγκεκριμένη διάβαση  βρίσκεται  σε   άθλια κατάσταση όσον αφορά την σήμανση ( μικρές πινακίδες)  και την ανύπαρκτη διαγράμμιση για τους πεζούς ( τα παιδιά μας), η οποία  δεν βοηθά την  οδική συμπεριφορά των οδηγών  και έτσι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την   σωματική ακεραιότητα των μαθητών ενόψει  μάλιστα της νέας σχολικής χρονιάς.



Στο πλαίσιο αυτό πρέπει άμεσα να παρέμβουν οι υπηρεσίες του Δήμου Ερμιονίδας σε συνεργασία   με την Περιφέρεια Πελοποννήσου  και να δοθεί  λύση σε ένα καίριο ζήτημα όπως αυτό της ασφάλειας των μαθητών.



Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι οι γονείς έθεσαν το θέμα του εθελοντή σχολικού τροχονόμου που προβλέπεται από την νομοθεσία μας μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες.



Συνοψίζοντας και για την επίλυση του κρίσιμου αυτού ζητήματος  προτείνεται:



1) Απαραίτητη σήμανση  ικανή να ενημερώνει τους οδηγούς πριν  την διάβαση



2) Διαγράμμιση για πεζούς της περιφερειακής οδού στο ύψος της διάβασης



3) Τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη να αναβοσβήνει για την προειδοποίηση των οδηγών



4)  Την υλοποίηση του θεσμού του Σχολικού Τροχονόμου ώστε να ρυθμίζεται η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο. (παρ. 3 & 4 του άρθρου 45 του Ν. 2696/1999 -ΦΕΚ 57Α΄23-3-1999)



Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω πως η  βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας των πεζών  και ιδίως των μαθητών είναι δυνατόν να οδηγήσει σε αποφυγή των οδικών ατυχημάτων και των τραγικών συνεπειών τους και αυτό πρέπει να αφορά όλους μας και ιδίως όσους ασχολούμαστε με τα κοινά.



Τάσος Τόκας



Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας



Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ