Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΑΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΑΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΓΑΛΑΞΙΑΣ»

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Στα πλαίσια τηε ενημέρωσης των δημοτών σας παρουσιάζουμε τα συμπεράσματά μας και τις θέσεις μας για το επίμαχο θέμα που απασχόλησε το Δημοτικό μας Συμβούλιο.
Ø  Ήταν θετικό ότι έγινε αποδεκτή η πρότασή μας για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας για το συγκεκριμένο επίμαχο θέμα, παρουσιάστηκε το «πρόβλημα» σε όλες του τις διαστάσεις και ακούστηκαν όλες οι θέσεις τόσο για τη διαχείριση των μεταναστών όσο και για την ιδιαιτερότητα του προβλήματος της λειτουργίας αυτής της μεταναστευτικής δομής σε αυτό το συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Η παρουσία των Βουλευτών του Νομού μας κ. Ι. Γκιόλα και κ. Α. Πουλά, των Περιφερειακών μας Συμβούλων και ο γόνιμος διάλογος που ακολούθησε παρουσίασε το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις.
Ø  Ήταν αρνητικό η απουσία των υπηρεσιακών παραγόντων και η απουσία εκπροσώπου από το
Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και έτσι μείναμε με την υπόσχεση του Υπουργού που μας διαβιβάστηκε μέσω του Δημάρχου κ. Ι. Γεωργόπουλου και μέσω του δελτίου τύπου του Υπουργείου, ότι η μεταναστευτική δομή του ξενοδοχείου «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» θα κλείσει με καταλυτική ημερομηνία τέλος καλοκαιριού του 2020. 
Ø  Αναμένουμε τουλάχιστον αυτή η υπόσχεση να τηρηθεί και να μη μείνει μόνο στα λόγια και στις διακηρύξεις, με τα οποία χορτάσαμε την προηγούμενη περίοδο.
Ø  Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις από τον έλεγχο των επιθεωρητών περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας της Π.Ε. Αργολίδας για τη λειτουργία του βιολογικού του ξενοδοχείου «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» καθώς και για τις υπόλοιπες καταγγελίες σχετικά με την κακή λειτουργία του ξενοδοχείου μετά από έγγραφο του Συλλόγου «Φίλων Πορτοχελίου», δημοσιεύσεις του ημερήσιου τύπου και όχληση της παράταξής μας επί των συγκεκριμένων καταγγελιών. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Μαλτέζος δεσμεύτηκε ότι θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες και τα απαραίτητα χρονοδιαγράμματα για να μας κοινοποιηθεί το πόρισμα και να λάβουμε γνώση επί της υφιστάμενης κατάστασης για τη λςιτουργία του ξενοδοχείου «ΓΑΛΑΞΙΑΣ».
Ø  Η ομόφωνη θέση μας ήταν και είναι να κλείσει αυτή η μεταναστευτική δομή στο ξενοδοχείο «ΓΑΛΑΞΙΑΣ». Δε μπορεί να λειτουργήσει, έχει δημιουργήσει μία σοβαρή υγειονομική κρίση στην τοπική μας κοινωνία με σοβαρές συνέπειες στη δημόσια υγεία τόσο των μεταναστών όσο και των δημοτών.
Εμείς συμπληρωματικά προτείναμε :
1)    Να τηρηθούν αυστηρά όλοι οι υγειονομικοί κανόνες, το υγειονομικό πρωτόκολλο από το σύνολο των μεταναστών , όπως το τήρησαν και το τηρούν οι δημότες του Δήμου μας. 
2)    Να διεκδικήσουμε με όλη μας τη δύναμη να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις για την ουσιαστική ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου και άλλων Υπηρεσιών, η στελέχωση του αποτελεί κύρια προτεραιότητα για όλους μας. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα τόσο για τους δημότες μας όσο και για τους επισκέπτες της Ερμιονίδας στα πλαίσια της τουριστικής της φυσιογνωμίας.
3)    Στο μεταβατικό διάστημα μέχρι το οριστικό κλείσιμο της δομής απαιτείται να εφαρμοστούν πολιτικές αποσυμφορήσεις της μεταναστευτικής δομής και τήρηση κανόνων ελεγχόμενης εξωτερικής δραστηριότητας και συμπεριφοράς. Η παρουσία ειδικού επειστημονικού προσωπικού και η τήρηση πρωτοκόλλου λειτουργίας μεταναστευτικής δομής ήταν το ζητούμενο, αλλά κάποιοι αυτό που κοίταξαν ήταν μόνο το κέρδος, Η εκμετάλλευση των μεταναστευτικών πόρων ήταν η ευκαιρία για γρήγορο πλουτισμό – να ο ρόλος των ΜΚΟ στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Ελληνικής κοινωνίας. Τα τελευταία χρόνια είναι ζήτημα χρόνου να μάθουμε όλοι ποιοι κρύβονται πίσω από το πάρτυ των μεταναστευτικών οικονομικών ροών. 
4)    Τέλος απαιτείται η Πολιτεία να χαράξει και να υλοποιήσει μία εθνική στρατηγική για τη διαχείριση των μεταναστών και των προσφύγων. Η Ελληνική κοινωνία αναμένει να υλοποιηθεί μία ξεκάθαρη μεταναστευτική πολιτική και οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου στα πλαίσια της εθνικής συνενόησης να εφαρμόσουν μία πολιτική, να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της τουρκικής πολιτικής και να σχεδιάσουν πως θα αντιμετωπίσουν αυτές τις απειλές με σύμμαχο τους πολίτες και τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πρέπει να έχει ρόλο και λόγο για ό,τι συμβαίνει στις τοπικές κοινωνίες.
Ήρθε η ώρα της ευθύνης για όλους. Αναμένουμε να τηρηθούν οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις. Όλοι είμαστε εδώ να προασπίσουμε την αλήθεια και το δημόσιο συμφέρον των δημοτών μας.

Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ