Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Διακοπή του 5G στην Καλαμάτα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Προς συζήτηση ήρθε το βράδυ της Δευτέρας το θέμα της λειτουργίας της πιλοτικής λειτουργίας του 5G στην Καλαμάτα.
Ένα ζήτημα που έχει φέρει αναστάτωση στην πόλη εδώ και καιρό, με αυτούς που διαφωνούν μάλιστα να έχουν προβεί σε διάφορες κινήσεις.
Απόψε, λοιπόν, έπειτα από αίτημα των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, το θέμα- που μάλιστα είχε οριστεί ως έκτο στη σειρά -συζητήθηκε πρώτο, αφού στην αίθουσα βρίσκονταν δημότες που ήθελαν να ενημερωθούν, αλλά και να εκφέρουν τη γνώμη τους.
Η συζήτηση του θέματος, τελικά, κράτησε πάνω από τρεις ώρες, με το δήμαρχο Καλαμάτας σε ρόλο πυροσβέστη να προσπαθεί να ηρεμήσει το κλίμα,  κάνοντας μάλιστα πρόταση να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα μια ημερίδα- εκδήλωση στις αρχές Ιανουαρίου,  και αν έβγαιναν συμπεράσματα ότι δεν είναι επιβλαβές για τον κόσμο να δινόταν παράταση της πιλοτικής λειτουργίας, αν αυτή ζητούνταν από τη Wind.
Τελικά, προς ψήφιση έφτασαν δύο προτάσεις,  η πρώτη από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, που αναφερόταν σε μη ανανέωση της σύμβασης στις 31/12 και η δεύτερη που ζητούσε τη διακοπή της σύμβασης στο τέλος του χρόνου.
Έπειτα από μια ψηφοφορία, που κράτησε ώρα με εντάσεις, υπερψηφίστηκε η πρόταση της διακοπής με 16 ψήφους, ενώ 13 ψήφους έλαβε η μη ανανέωση.
Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος οι παρευρισκόμενοι δημότες πανηγύρισαν και χαρακτήρισαν την απόφαση μια πρώτη νίκη.