Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ:ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΚ ΦΟΥΡΝΩΝ



Kρανίδι 27/9/2017
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΚ ΦΟΥΡΝΩΝ
Και οι παρατηρήσεις μας επί  του Δελτίου Τύπου  του ΔΣ της  ΔΕΥΑΕΡ.

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες
Ο ρόλος του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει την διοίκηση του δήμου και να παρεμβαίνει όποτε εντοπίζει αυθαιρεσίες και παράνομες ενέργειες και να  δημοσιοποιεί   τις θέσεις και τις παρατηρήσεις του .
Συγκεκριμένα τονίζουμε
·         Οι λογαριασμοί ύδρευσης για την ΤΚ Φούρνων έπρεπε να εκδοθούν ανά τετράμηνο και όχι για πέντε μήνες κατανάλωσης σύμφωνα με τον κανονισμό δικτύων της ΔΕΥΑΕΡ πρ. 4 Άρθρο 17 όπως επικαλείται και η διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ. Άρα είναι παράνομη ενέργεια η έκδοση πεντάμηνων λογαριασμών κατανάλωσης.

·         Η επιλογή αυτή της διοίκησης είναι αυθαίρετη γι’ αυτό απαιτείται να διορθωθούν όλοι οι λογαριασμοί , πρέπει να εκδοθούν νέοι με τετράμηνη χρήση στα πλαίσια του επιμερισμού ανά μήνα χρήσης όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις που η καταμέτρηση έχει ξεπεράσει για αντικειμενικούς λόγους το τετράμηνο.
·         Η επιλογή της έκδοσης αυθαίρετων λογαριασμών με πεντάμηνη χρήση είχε αποκλειστικό εισπρακτικό σκοπό να βάλει όλους τους δημότες να πληρώσουν φουσκωμένους - χαρατσωμένους λογαριασμούς για να καλύψουμε τις αλόγιστες ελλειμματικές δαπάνες της ΔΕΥΑΕΡ και αφορά όλους τους καταναλωτές αλλά κυρίως αυτούς  που ξεπέρασαν τα 100m3 στο σύνολο ου παράνομου πενταμήνου.
·         Είναι μεγάλο ατόπημα της διοίκησης της ΔΕΥΑΕΡ να φωτογραφίζει δημότη και δημότες καταναλωτές , ενώ το πρόβλημα το έχουν όλοι οι δημότες-καταναλωτές  της ΤΚ Φούρνων.
·         Είναι ατόπημα να χρεώνει την ενέργεια αυτή , της έκδοσης πεντάμηνων λογαριασμών λόγω καθυστέρησης  σε ένα τραγικό ανθρώπινο περιστατικό, την απώλεια ενός πολύ αγαπημένου σε όλους μας φίλου, αξιόλογου στελέχους της ΔΕΥΑΕΡ , καλού οικογενειάρχη του αείμνηστου Νεκτάριου Μόρογλου για τον οποίο όλοι έχουμε τις καλύτερες δυνατές αναμνήσεις.
·         Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε άλλο το πότε γίνεται η καταμέτρηση της κατανάλωσης του νερού και άλλο πότε και πώς θα εκδοθούν οι λογαριασμοί , οι οποίοι πάντα θα πρέπει να παρουσιάσουν τετράμηνη κατανάλωση (τρία τετράμηνα ανά έτος ) .
·         Αυτονόητο ότι  συμφωνώ με την πρόταση του ενεργού  δημότη κ. Σταύρου Γεωργίου για συνέλευση κατοίκων της ΤΚ Φούρνων .
Αυτή είναι η αλήθεια την οποία απαιτείται να την προασπίσουμε και να την διατρανώνουμε.
Καλώ τον Δήμαρχο κ. Δ. Σφυρή και την διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ να βρούνε λύση να διορθωθούν οι λαθεμένοι – παράνομοι λογαριασμοί και να δώσουν την δυνατότητα οι δημότες να πληρώσουν αυτά που τους αναλογούν με βάση την  τετράμηνη κατανάλωση.

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας