Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

TETHYS: Μεγάλη επένδυση στο θαλάσσιο τουρισμό στην Αργολίδα

Το TETHYS, ένα επενδυτικό fund αµιγώς ελληνικών συµφερόντων με έδρα το Λονδίνο, το οποίο διερευνά τις δυνατότητες µετοχικών τοποθετήσεων σε διάφορες εταιρείες και αγορές ανά τον κόσµο (ΗΠΑ, Αυστραλία, Βραζιλία, Βρετανία), σχεδιάζει μεγάλη επένδυση στην Αργολίδα, που θα περιλαμβάνει δύο µαρίνες για yachts και κότερα και µια µικρή αλλά μιας υψηλής ποιότητας ξενοδοχειακή µονάδα.
«Πιστεύουµε πολύ στο yachting και στο θαλάσσιο τουρισµό στην Ελλάδα και φτάσαµε σε αυτό το συµπέρασµα αναλύοντας συγκεκριµένους αριθµούς. Ακούγεται λοιπόν παράδοξο ότι από την πίτα του ευρωπαϊκού yachting η Ελλάδα παίρνει µόλις το 2%, µε τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία να µοιράζονται τη µερίδα του λέοντος. Κάποιοι το βλέπουν αυτό σαν επιβεβαίωση των λάθος χειρισµών που έχει κάνει η Ελλάδα στο συγκεκριµένο τοµέα, η οποία παρεµπιπτόντως ήταν η πρώτη χώρα που θέσπισε νοµικό πλαίσιο για το θαλάσσιο τουρισµό το 1976.Εµείς θέλουµε να το βλέπουµε ως σηµαντική ευκαιρία ανάπτυξης. 

Επειδή είµαστε Έλληνες, αντιµετωπίζουµε και ως υποχρέωση το να αναδείξουµε τον αστείρευτο αυτό πλούτο της χώρας µας που έχει 6.000 νησιά και βραχονησίδες, ποικίλα τοπία, από το άγριο και καταγάλανο Αιγαίο µέχρι το καταπράσινο Ιόνιο, µια χώρα που έχει να προσφέρει πραγµατικά αµέτρητες δυνατότητες σε όσους ασχολούνται µε το θαλάσσιο τουρισµό και ειδικότερα µε το yachting», επισηµαίνει ο Ανδρέας Μαυράκης, διευθυντής του fund.Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις που έχουν γίνει και αυτές που προγραµµατίζονται, ο κ. Μαυράκης τόνισε: 

«Οι πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που θεωρήσαµε πως παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον βρίσκονται στο νοµό Αργολίδας και συγκεκριµένα στο Πόρτο Χέλι και την Ερµιόνη. Εκεί προετοιµάζουµε τη δηµιουργία δύο µαρινών και µιας µικρής, αλλά υψηλής ποιότητας ξενοδοχειακής µονάδας στην Ερµιόνη. Εδώ και πέντε χρόνια ξεκινήσαµε αυτή την προσπάθεια στην οποία συµµετείχαν και συµµετέχουν, κυρίως συµβουλευτικά, κάποιοι από τους σηµαντικότερους διεθνείς οργανισµούς όπως οι Camper& Nicholsons Marinas.Η συνεργασία και η επιµονή φαίνεται πως απέδωσαν καρπούς και ήδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του έργου στο Πόρτο Χέλι µε τη δεύτερη φάση και την παραγγελία των πλωτών κατασκευών να έχει προγραµµατιστεί για τον ερχόµενο Σεπτέµβριο.Σκοπός µας είναι η δηµιουργία εγκαταστάσεων υψηλής ποιότητας, η πρόσβαση σε σωστό ελλιµενισµό για ένα ευρύ φάσµα σκαφών, αλλά και η προσφορά επιπρόσθετων υπηρεσιών -όπως ο ανεφοδιασµός πετρελαίου- που θεωρούµε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχουν σε µια µαρίνα διεθνών προδιαγραφών».


Σημείωση:

1. Η μαρίνα στην Ερμιόνη, που θα μπορεί να φιλοξενήσει 199 σκάφη αναψυχής, σχεδιάστηκε από το πολύ γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο του Δημήτρη Αγιοστρατίτη. Η μαρίνα θα διαθέτει εστιατόρια, bars, εμπορικά καταστήματα και ένα boutique hotel με 16 δωμάτια.

2. Η μαρίνα στο Πόρτο Χέλι θα μπορεί να φιλοξενήσει 149 yachts και κότερα.