Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ


Η Αγάπη είναι η Πεμπτουσία της ζωής  
Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Υπάρχει μια εξαιρετικά ισχυρή δύναμη, για την οποία η επιστήμη δεν έχει βρει μέχρι τώρα μια επίσημη εξήγηση. Είναι μια δύναμη που συμπεριλαμβάνει και κυβερνάει όλους και βρίσκεται ακόμη και πίσω από οποιοδήποτε φαινόμενο υπάρχει μέσα στο σύμπαν και δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη από εμάς. Αυτή η οικουμενική δύναμη είναι η ΑΓΑΠΗ
    Όταν οι επιστήμονες έψαχναν για μια ενοποιημένη θεωρία του σύμπαντος, ξέχασαν την πιο ισχυρή αόρατη δύναμη.
    Η Αγάπη είναι φως, που φέγγει εκείνους που την προσφέρουν και τη λαμβάνουν.
    Η Αγάπη είναι βαρύτητα, επειδή κάνει κάποιους ανθρώπους να έλκονται από άλλους.


    Η Αγάπη είναι δύναμη, επειδή πολλαπλασιάζει το καλό μέσα μας, και επιτρέπει στην ανθρωπότητα να μην εξαφανιστεί μέσα στον τυφλό εγωισμό της.

    Η Αγάπη εκτυλίσσεται και αποκαλύπτει.

    Για την Αγάπη ζούμε και πεθαίνουμε.

    Η Αγάπη είναι Θεός και ο Θεός είναι Αγάπη.

    Αυτή η δύναμη εξηγεί το καθετί και δίνει νόημα στη ζωή. Αυτή είναι η μεταβλητή που έχουμε αγνοήσει για πολύ καιρό, ίσως επειδή φοβόμαστε την Αγάπη γιατί είναι η μόνη ενέργεια στο σύμπαν που ο άνθρωπος δεν έχει μάθει να μετατρέπει σε θέληση.

    Για να κάνω ορατή την Αγάπη. Έκανα μια μικρή αντικατάσταση στην πιο φημισμένη εξίσωσή μου. Αν αντί για Ε=mc2, αποδεχθούμε ότι η ενέργεια (Ε) για τη θεραπεία του κόσμου μπορεί να βρεθεί από τον πολλαπλασιασμό της Αγάπης (m) επί την ταχύτητα (c) του φωτός στο τετράγωνο (2), φθάνουμε στο συμπέρασμα ότι η Αγάπη είναι η πιο ισχυρή δύναμη που υπάρχει, επειδή δεν έχει όρια.

    Μετά την αποτυχία της ανθρωπότητας στη χρήση και τον έλεγχο των άλλων δυνάμεων του σύμπαντος που στράφηκαν εναντίον μας, επείγει η συντήρησή μας με ένα άλλο είδος ενέργειας.

    Αν θέλουμε το είδος μας να επιβιώσει, αν πρόκειται να βρούμε νόημα στη ζωή, αν θέλουμε να σώσουμε τον κόσμο και κάθε ευαίσθητη ύπαρξη που τον κατοικεί, η Αγάπη είναι η μία και μόνη απάντηση.

    Καθένας κουβαλά μέσα του μια μικρή αλλά ισχυρή γεννήτρια Αγάπης, της οποίας η ενέργεια περιμένει να απελευθερωθεί.

    Όταν μάθουμε να δίνουμε και να παίρνουμε αυτή την οικουμενική ενέργεια, θα έχουμε επιβεβαιώσει ότι η Αγάπη υπερνικά τα πάντα. 

Και εγώ θα πρόσθετα, ότι η Αγάπη ζει στα έργα και όχι στα λόγια.

Δημήτρης Τουτουντζής


Αντιγραφή από την Εφημερίδα η «Φωνή των Πειραιωτών».