Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ- ΓΚΙΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
8-4-17

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  ΑΚΟΥΣΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ,   ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ   ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛA   ΑΠΟ ΑΥΤΑ

:Η παραγωγική ανασυγκρότηση       της χώρας  θα κερδηθεί στην ύπαιθρο
ΟΛΟΗΜΕΡΗ επίσκεψη στην Αργολίδα πραγματοποίησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Βαγγέλης Αποστόλου ,μετά από πρόσκληση της Νομαρχιακής  Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ. Τον κ. Αποστόλου  συνόδευαν στην περιοδεία του  ο βουλευτής Αργολίδας  του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Γκιόλας  και μέλη  της Ν.Ε του κόμματος .
΄΄  Οφείλουμε να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα  της   υπαίθρου   και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται του Υπουργείο   και η κυβέρνηση γενικότερα ΄΄ τόνισε από το Άργος ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  και   συμπλήρωσε με έμφαση ότι η  παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας  θα  κερδηθεί στην ύπαιθρο.


Ο κ. Βαγγέλης  Αποστόλου ολοκληρώνοντας   την ολοήμερη
περιοδεία του  στην Αργολίδα, συνοδευόμενος πάντα από τον βουλευτή Αργολίδας  Γιάννη Γκιόλα,   παραχώρησε συνέντευξη τύπου , στο Εργατικό κέντρο Άργους   στη διάρκεια της οποίας  επισήμανε τον ουσιαστικό  διάλογο που είχε   με αγρότες και κτηνοτρόφους  του νομού .

΄΄ Στόχος αυτής της περιοδείας ήταν να  ακούσουμε τους παραγωγούς,  να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες και τα προβλήματα τους και να μεταφέρουμε τη βούληση του Υπουργείου για λύσεις΄΄,  είπε ο Υπουργός.

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα του Αναβάλου ο κ.  Αποστόλου επανέλαβε  -όπως είχε κάνει  σε Λυγουριό  και Ερμιόνη- ότι  έχει δρομολογηθεί η επέκταση προς Επίδαυρο , είναι έτοιμη  η μελέτη του τμήματος προς Ερμιονίδα για ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ υπάρχει ο σχεδιασμός    και για τμήματα που υπολείπονται.

Όπως τόνισε ο Υπουργός  κ. Αποστόλου   μέσα από το Πρόγραμμα α Αγροτικής Ανάπτυξης    εντάσσονται   σε συγκεκριμένα  μέτρα,  διάφορες; δράσεις  με τελικό στόχο την  βελτίωση του  αγροτικού εισοδήματος. Επίσης πρόσθεσε ότι υπάρχει ειδική μέριμνα για νέους αγρότες , μέσα από σχέδια βελτίωσης  ,  έτσι ώστε   να έχουν κίνητρα   να παραμείνουν  στον τόπο τους.

Μετά τη συνέντευξη τύπου ακολούθησε ομιλία του Υπουργού με θέμα ‘’Αγροτική  Παραγωγή και Ανάπτυξη.

                            


                                        ΕΠΙΣΚΕΨΗ   ΣΤΙΣ ΄΄ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ΄΄

 Νωρίτερα    οκ. Αποστόλου  είχε επισκεφτεί το  εργοστάσιο ΄΄ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ΄΄ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών   και ενημερώθηκε για την μεγάλη προσπάθεια –σε σύντομο χρόνο-  που καταβλήθηκε   για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία , μετά την καταστρεπτική πυρκαγιά του καλοκαιρού. Με την ευκαιρία  τος ο κ. Αποστόλου όσο και ο βουλευτής  Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Γκιόλας   αναφέρθηκαν στη μεγάλη  σημασία του   υγιούς  συνεταιριστικού κινήματος  στην  αγροτική ανάπτυξη και  είπαν ότι η ΕΑΣ Αργολίδας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

                                          ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ

Το πρωί της Παρασκευής  , μετά την επίσκεψη στο Λυγουριό , ο  κ. Αποστόλου με τον βουλευτή  Γιάννη Γκιόλα  και υπηρεσιακούς  παράγοντες   βρέθηκαν στην Ερμιόνη  και συμμετείχαν σε σύσκεψη που διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της περιοχής . Έγινε ένα γόνιμος διάλογος γύρω από  τοπικά   και γενικότερα ζητήματα  που σχετίζονται   με την απόδοση των καλλιεργειών , ανάπτυξη  γεωργίας-κτηνοτροφίας   και  ακολούθησε επίσκεψη σε  μονάδες τυποποίησης , ποιμνιοστάσιο και    αγρόκτημα της  περιοχής.

             ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ :  ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Τον  κ. Αποστόλου συνόδευσε στην Αργολίδα και ο  διοικητής του ΕΛΓΑ κ.  Φάνης Κουρεμπές ο οποίος ανακοίνωσε ευχάριστα νέα για τον αγροτικό πληθυσμό.

 Ενημέρωσε ότι   ήδη ο Οργανισμός  στελεχώνεται με το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό  ώστε να γίνονται γρηγορότερα οι έλεγχοι σε ζημιές της παραγωγής  και αφ ετέρου  μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη θα έχουν πληρωθεί   αποζημιώσεις για  ζημιές του 2016 και , πιθανόν, μέρος του  2017.

Επίσης δήλωσε ότι   είναι σε εξέλιξη  διάλογος και προσπάθεια για αλλαγή του κανονισμού  ασφάλισης του ΕΛΓΑ , έτσι ώστε  να προβλέπονται περισσότερες καλύψεις, εφ όσον βέβαια οι παραγωγοί είναι ασφαλιστικά ενήμεροι.