Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΖΕΡΒΑ, ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΜΕΡΕΣ

ΦΟΥΓΑΡΟ –Ναύπλιο
Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, ώρα 20.30

Προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΖΕΡΒΑ
ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΜΕΡΕΣ

                                                     
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Η επαρχία παρουσιάζει για κάποιους κατοίκους κάτι το ασφυκτικό. Το στενό περιβάλλον και η κυριαρχία της πρακτικής πλευράς της ζωής ψαλιδίζουν το μερτικό τους στην ισορροπία και τη χαρά. Πολιτιστικοί σύλλογοι, όπως η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ, αποτελούν σανίδα σωτηρίας γι’ αυτούς τους ανήσυχους ερασιτέχνες κάθε ηλικίας.

Στην προσπάθειά τους για υπαρξιακή επιβίωση δημιουργούν μια ανοιχτή συλλογικότητα, ανακαλύπτουν καινούργια πράγματα, διαβάζουν ποιήματα, τραγουδούν, αναλύουν θεατρικά έργα και προετοιμάζουν παραστάσεις με αφετηρία έργα δημιουργών όπως οι ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ, ΓΚΟΓΚΟΛ, KOKΤΩ, ΛΟΠΕ ΝΤΕ ΒΕΓΚΑ, ΜΠΡΕΧΤ, ΜΑΪΚ ΚΕΝΙ, ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, ΡΙΤΣΟΣ... Αποδρούν λυτρωτικά από τη μονοτονία και τη μοναξιά της καθημερινότητας και συμμετέχουν σε μια τελετουργία μεταμόρφωσης αναζητώντας τα ανθρώπινα.
 
Οδηγός τους δεν είναι η επίδειξη και ο παθολογικός ναρκισσισμός αλλά η ευφορία της συνάντησης, η χαρά του παιχνιδιού, η αναζήτηση νοήματος. Διεκδικούν να γίνουν πνευματικοί άνθρωποι, όχι για να πουλάνε πνεύμα, αλλά για να παίρνουν και να δίνουν πνοή στο διπλανό τους.
 
Μια στοχαστική ματιά στον ανιδιοτελή κόσμο της ερασιτεχνικής δημιουργίας στην ελληνική επαρχία σήμερα που αφθονούν οι κατακερματισμένοι κοινωνικοί χώροι και η απομόνωση.
 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
σκηνοθεσία – μοντάζ – φωτογραφία – ήχος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΖΕΡΒΑΣ
σενάριο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΖΕΡΒΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
ψηφιακός σύμβουλος – τρέιλερ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΟΥΔΗΣ
γραφίστας
ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΤΗΣ
επιμέλεια παραγωγής
ΤΖΙΝΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Παραγωγή
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΕΡΒΑΣ FILM PRODUCTIONS
ΗD,Έγχρωμο, 73 λεπτά, 2016