Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Το ΔΣ της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ προωθούσε την χορήγηση ιδιαιτέρως μεγάλων ποσοτήτων νερού, με πολύ φτηνή τιμή, σε συγκεκριμένη ομάδα πελατών. Το πρόλαβαν, με αρνητική ψήφο, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι


 enimerosipeloponnisou 

Με εντυπωσιακή αποφασιστικότητα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας υπερασπίσθηκε τα συμφέροντα των χιλιάδων μικρών και μεγάλων καταναλωτών και απέρριψε το φωτογραφικό άρθρο του κανονισμού λειτουργίας της ΔΕΥΑΕΡ, που είχε εγκρίνει το Διοικητικό της Δημοτικής Επιχείρισης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Ερμιονίδας. Το Άρθρο 17 παρ. 3, ενότητα ζ προέβλεπε την παροχή ποσοτήτων νερού άνω των 90.000 κυβικών, με σημαντικά χαμηλότερη τιμή από τον οικογενειάρχη καταναλωτή (0,90 έναντι 1,50 στον μέσο καταναλωτή).

Η απόρριψη του άρθρου δεν επιτρέπει στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ να προχωρήσει στην εφαρμογή του σχεδίου της και αποφεύγεται ο κίνδυνος, της ουσιαστικής χρηματοδότησης των κολοσσών από τους μικροκαταναλωτές. Συγχρόνως, διασφαλίζεται η συνεχής ροή νερού που κινδύνευε να καταστεί προβληματική λόγω των μεγάλων ποσοτήτων που θα κατανάλωναν συγκεκριμένοι πελάτες.
Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας και τρεις ακόμη σύμβουλοι της πλειοψηφίας αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν το σχετικό άρθρο, με αποτέλεσμα το σχετικό άρθρο να μην εγκριθεί.


Σε δήλωσή του ο επικεφαλής της ΠΡΟΣΥΕΡ και Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Αναστάσιος Λάμπρου, εξήγησε τι συνέπειες θα είχε η έγκριση του σχετικού άρθρου και τόνισε πως η εφαρμογή του πλέον συνιστά παρανομία από μέρους της διοίκησης της ΔΕΥΑΕΡ.  
«Το ΔΣ με την διεξαγωγή της ψηφοφορίας αρνήθηκε να προσθέσει και μια νέα κατηγορία στα τιμολόγια ύδρευσης της ΔΕΥΑΕΡ με την ονομασία Μεγάλοι  Πελάτες, για καταναλωτές με ελάχιστη ετήσια κατανάλωση 90.000m3/ έτος, με ενιαία τιμή κατανάλωση  νερού  0,90€/m3 και με μηνιαία έκδοση λογαριασμών. Η θέση μας ξεκάθαρη δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες νερού για να υπάρξει αυτή η δυνατότητα, δεν μπορούμε στους «Μεγάλους Πελάτες» να πουλάμε το νερό 0,90€/m3 και η μέση κατανάλωση στους μικρούς καταναλωτές στις Κοινότητες  να είναι 1,5€/m3. Για τους «Μεγάλους Πελάτες», η λύση είναι μεταφορά νερού και η δρομολογημένη λύση της αφαλάτωσης για την οποία υπάρχουν εγκεκριμένες μελέτες.

Οι δημότες του Δήμου απαιτείται να είναι ευχαριστημένοι γιατί με την μη νόμιμη έγκριση του επίμαχου άρθρου εγγυηθήκαμε την ισότητα και την δικαιοσύνη στην χάραξη της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΕΡ.»