Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Δήμαρχος Ύδρας: Προς οριστική επίλυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών

Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης: Προς οριστική επίλυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών -   Από την Τετάρτη 04/11/2015 τα δρομολόγια θα εκτελούνται κανονικά - Ισχύει κανονικά η Έκπτωση του 50 % για μόνιμους κάτοικους Ύδρας.
«Ύστερα από την παρέμβαση των Δημάρχων Ύδρας, Πόρου και Σπετσών -Κοντά σε οριστική επίλυση το πρόβλημα που προέκυψε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Νησιών του Αργοσαρωνικού. Ισχύει κανονικά η Έκπτωση του 50 % για μόνιμους κάτοικους Ύδρας.
Έπειτα από την συνάντηση που είχα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δρίτσα την περασμένη Παρασκευή 30/10/2015 και συζήτησα το θέμα του προβλήματος που έχει προκύψει με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Νησιών του Αργοσαρωνικού, στην οποία ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα διευθετηθεί χωρίς να δημιουργήσει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα, σήμερα 02/11/2015 έγινε νέα συνάντηση παρουσία και των Δημάρχων Πόρου και Σπετσών και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Θεοτοκά. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ζήτησα να παρευρεθεί και εκπρόσωπος της Hellenic Seaways. Την εταιρεία εκπροσώπησε ο Διευθυντής γραμμών Αργοσαρωνικού της Hellenic Seaways, κ. Τσάγκαρης.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να επιτραπεί νομικά, κατ’ εφαρμογή της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, η επαναδρομολόγηση των ιπταμένων δελφινιών. Από την μεριά του ο κ. Τσάγκαρης δεσμεύτηκε ότι μέχρι να διευθετηθεί πλήρως η παράταση, θα εισηγηθεί στη διοίκηση της εταιρείας, τη μη διακοπή των καθημερινών δρομολογίων.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κ. Τσάγκαρη σήμερα νωρίς το απόγευμα μου γνωστοποίησε ότι τα δρομολόγια της Hellenic Seaways προς τα Νησιά μας από την Τετάρτη 04/11/2015 θα εκτελούνται κανονικά. 
Οι Δήμαρχοι τριών Νησιών σήμερα ενωμένοι αποδείξαμε ότι τα κοινά μας προβλήματα αντιμετωπίζονται καλύτερα με συνεργασία, σύμπνοια και συνεννόηση και ότι δεν λύνονται από τις πολυθρόνες των «άρτων και των θεαμάτων» του χθες».