Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Να αφήσουν (όλοι τους) το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος ήσυχο

Όλοι όσοι «πούλησαν» το μεγαλειώδες ΟΧΙ, ακόμα κι εκείνοι που δεν το υποστήριξαν τότε, έρχονται τώρα να σφετεριστούν το 62%. Μέχρι και η ΓΣΕΕ εμφανίστηκε και μας καλεί να συμμετάσχουμε στη διαδήλωση το Σάββατο το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, μία διαδήλωση που έχει ως κεντρικό της σύνθημα το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Ποιος, η ΓΣΕΕ που έβγαλε ανακοίνωση τότε, ζητώντας μας να ψηφίσουμε υπέρ του ΝΑΙ.
Φυσικά δεν έχει δικαίωμα να αναφέρεται στο ΟΧΙ και ο Αλέξης Τσίπρας που το πήρε και το έκανε ΝΑΙ. Αλλά βγαίνει τώρα ανερυθρίαστα να δηλώνει πως «το "Όχι" σε μια κακή συμφωνία το έκανα "Ναι" σε μια συμφωνία που έχει προβλήματα αλλά δίνει προοπτική». Αν είναι δυνατόν, σαν να μας ειρωνεύεται και από πάνω.  
Ένας ολόκληρος λαός έβαλε «πλάτη» και ψήφισε ΟΧΙ για να γυρίσουν μετά οι πολιτικοί και να τον απαξιώσουν πλήρως.
Ένα ηρωικό 62% ενάντια σε όλα:

  • -στο παλιό πολιτικό σύστημα (θαύμα, μέχρι και ο Καραμανλής μίλησε!)
  • -στα συστημικά ΜΜΕ και τις τηλεοράσεις που, σύμφωνα με το ΕΣΡ, μοίραζαν το χρόνο τους σε 70% υπέρ του ΝΑΙ και σε 30% υπέρ του ΟΧΙ
  • -στους ξένους παράγοντες, πολιτικούς και μη, οι οποίοι χωρίς αιδώ ανακατεύονταν στα εσωτερικά μας
  • -στα capital control και τις κλειστές τράπεζες
  • -στις διαρκείς απειλές για κούρεμα καταθέσεων (τα ΝΕΑ βγήκαν δύο μέρες με το ίδιο πρωτοσέλιδο), στις απειλές για οικονομική καταστροφή
  • -στις επιχειρήσεις που εκβίαζαν με απολύσεις το προσωπικό τους
  • -στους τραπεζίτες
  • -(ακόμα και) στον Σάκη Ρουβά (δεν έφτανε ένα βίντεο, έβγαλε και δεύτερο υπέρ του ΝΑΙ).
Ένα ηρωικό 62% ενάντια ακόμα και στα συμφέροντά του, πολύ κόσμος έβλεπε να καταστρέφεται επαγγελματικά από το δημοψήφισμα και όμως ψήφισε ΟΧΙ.
Ας το αφήσουν λοιπόν ήσυχο το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος όλοι τους, ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας. Αλλά κι εκείνοι που προσπαθούν να επωφεληθούν από αυτό, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Το ΟΧΙ είναι δικό μας, είναι του λαού αποκλειστικά. Όλοι οι άλλοι παραμερίστε παρακαλώ.