Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση από τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρανιδίου

Με την ΚΑΡΔΕΡΙΝΑ- της  Donna Tartt από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη, υποδέχτηκαν την νέα χρονιά τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρανιδίου.
Ένα δημιουργικό απόγευμα την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου,  έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα να ανταλλάξει σκέψεις  και ιδέες  για τη συγγραφέα και το έργο της.
Είναι ένα  καλογραμμένο βιβλίο, πλούσιο σε εικόνες που προβάλλονται μέσα από γλαφυρές περιγραφές αν και σε κάποια σημεία η συγγραφέας αναλύει τόσο διεξοδικά και με τόσες τεχνικές λεπτομέρειες κάποια θέματα που μπορεί να κουράσει τον αναγνώστη. Είναι ένα σύνθετο μυθιστόρημα που δεν περιορίζεται στην απλή καταγραφή γεγονότων που σημαδεύουν την ζωή του ήρωα- αφηγητή αλλά εμβαθύνει  και μάλιστα εστιάζει στον εσωτερικό του κόσμο αφού η πένα της συγγραφέως αναλύει και  περιγράφει  τις ονειρικές καταστάσεις στις οποίες βρίσκεται συχνά ο ήρωας. Η ΚΑΡΔΕΡΙΝΑ μαγεύει τον αναγνώστη χάρη στον διττό της χαρακτήρα : από την μια τον «απογειώνει», του χαρίζει μια ψυχική ανάταση αφού τον εισάγει στον μαγικό κόσμο της τέχνης και του μεταδίδει την αγάπη για τις αντίκες (πάλαια αντικείμενα που έχουν ‘ψυχή’) και από την άλλη τον παρασύρει στον βούρκο της  παρανομίας, του τζόγου, του αλκοολισμού  και του εθισμού στα ναρκωτικά. Σε ότι αφορά στο βασικό ηθικό δίδαγμα του βιβλίου είναι και αυτό διφορούμενο και μάλλον απαισιόδοξο παρά ελπιδοφόρο.
Η ομάδα παραμένει ανοικτή σε νέα μέλη και δίνει την ευκαιρία σε όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει με τις προτάσεις του. Πληροφορίες στο 27540-23461
Από τα μέλη της Λέσχης