Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΕΣΗΕΠΗΝ: Το κύκλωμα των σκουπιδιών απειλεί τη ζωή δημοσιογράφων

Ανακοίνωση για τις απειλές που δέχονται δημοσιογράφοι στην Ηλεία για τη ζωή τους, με αφορμή ρεπορτάζ που έχουν κάνει σχετικά με τη δραστηριότητα εγκληματικής οργάνωσης στη Δυτική Ελλάδα που σχετιζόταν με τη διαχείριση των απορριμμάτων, εξέδωσε η ΕΣΗΕΠΗΝ (Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων).

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: 
«Με έκδηλη ανησυχία το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ παρακολουθεί το πολύ σοβαρό ζήτημα που προέκυψε τελευταία και αφορά τις απειλές για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα επαγγελματιών δημοσιογράφων οι οποίοι… τόλμησαν να κάνουν ρεπορτάζ σχετικά με την παράνομη δραστηριότητα πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης στην Δυτική Ελλάδα που σχετιζόταν με την διαχείριση των απορριμμάτων.
Οπως αποκαλύπτεται, τα φερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Ηλείας που εξαρθρώθηκε μετά από την πολύμηνη έρευνα και πληθώρα ρεπορτάζ, εκτοξεύουν μέσα από την φυλακή

ευθείες απειλές κατά της ζωής των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Μάκη Νοδάρου (μελών της ΕΣΗΕΑ) σε συνομιλίες με συνεργάτες τους ή συγγενικά τους πρόσωπα.
Από την ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων του συστήματος Νόμιμων Επισυνδέσεων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας προκύπτει επίσης η στοχοποίηση των δημοσιογράφων του ραδιοφωνικού σταθμού Ionion fm στην Δυτική Ελλάδα Γιώτας Αργυροπούλου και Δημήτρη Κολόκα που συνέδραμαν με τα ρεπορτάζ στην έρευνα για την εξάρθρωση του κυκλώματος.
Επίσης σοβαρότατο προβληματισμό προκαλεί το υλικό των φωτογραφιών που είχαν «τραβήξει» τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σε κάποιες από τις οποίες απεικονίζεται ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος, συγγενικό του πρόσωπο, και οι δημοσιογράφοι Γιώτα Αργυροπούλου από το Ionion fm, Γιώργος Μαρινόπουλος της ΕΡΤ, Γιάννης Σπυρούνης, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πρωινή», (μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ).
Τα φερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την νόμιμη παρακολούθηση των τηλεφώνων τους, με πρωτοφανές μίσος κάνουν λόγο για «ανθρώπους της νύχτας», για «κόψιμο λαιμών» και για «μοντάρισμα» των ενοχλητικών δημοσιογράφων.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τις αρμόδιες αρχές να εγγυηθούν την ασφάλεια των δημοσιογράφων, καθώς και την απρόσκοπτη λειτουργία τους χωρίς να φοβούνται ότι αυτό θα τους κοστίσει τη σωματική τους ακεραιότητα ή ακόμα και τη ζωή τους.
Τονίζει δε ότι οι απειλές από σκοτεινά κέντρα το μόνο που καταφέρνουν είναι να χαλυβδώνουν την αποφασιστικότητα του δημοσιογραφικού κόσμου, να παραμείνει ένας ισχυρός πυλώνας της δημοκρατίας στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε».
eleftheriaonline  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/49826-esiepin-kyklwma-skoupidia