Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ελληνίδες, ως άλλες Καρυάτιδες αναζητούσαν τη χαμένη τους αδερφή στους δρόμους του Λονδίνου!

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε για ακόμα μια φορά η υπόθεση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Στο πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Τζόρτζ Κλούνεϊ σεσυνέντευξη Τύπου ανέφερε πως πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα, προκαλώντας τηναντίδραση της Βρετανίας.
Οι αντιδράσεις δεν έλειψαν και όταν ο Χάουαρντ Τζέικομπσον με άρθρο του στην εφημερίδα Independent τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών, δηλώνοντας μάλιστα πως ως «τώρα ήταν αντίθετος στην ιδέα».
Αυτό όμως που συνέβη το Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Όλα ξεκίνησαν όταν η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου συνοδευόμενη από έξι Ελληνίδες ντυμένες στα λευκά, ως άλλες Καρυάτιδες, μπήκαν στο Βρετανικό μουσείο αναζητώντας την χαμένη «αδερφή τους», προκαλώντας το ενδιαφέρον τόσο των τουριστών αλλά και όσων επισκέπτονταν εκείνη την ώρα το μουσείο.
Όπως καταλαβαίνετε τα φλάς των φωτογράφων πήραν «φωτιά» και βέβαια όλοι αναρωτιόντουσαν τι είχε συμβεί. Η Σόνια Θεοδωρίδου και οι κοπέλες συνοδεύονταν από τον διεθνούς φήμης μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη και τον συνθέτη Παντελή Παυλίδη.
Εν συνεχεία έκαναν μια βόλτα στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα και άρχισαν να αναζητούν μέσα στο μουσείο την χαμένη Καρυάτιδα. Όταν την βρήκαν η συγκίνηση τους ήταν απερίγραπτη.
Τέλος, λίγο πριν αποχωρήσουν τοποθέτησαν σημαίες στη γωνιά του Χάιντ Πάρκ ζητώντας από τους Βρετανούς «να επιστρέψουν την Καρυάτιδα στην γη που την γέννησε».

Πηγή :Απο ΑΠΕ-ΜΠΕ candianews