Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

«Μουσικός έρωτας» στο «Ξάλαφτο»



«Μουσικός  έρωτας»

Τον « Ερωτόκριτο» του Β.Κορνάρου, το αριστούργημα της Ελληνικής  λογοτεχνίας μας και  την ερωτική ποίηση του Ουίλιαμ Σαίξπηρ  θα παρουσιάσουν η Κορίνα Λεγάκη και ο Θοδωρής Βουτσικάκης μελοποιημένα πρωτότυπα σε ρυθμούς blues και jazz  από τον μουσικοσυνθέτη από τον Δ .Μαραμή .Ο έρωτας  ανάμεσα στους δύο νέους, η φιλία, η γενναιότητα ενσαρκώνονται με  τις νότες του Δ.Μαραμή δημιουργούν μια δυναμική ψυχολογία συναισθημάτων γιατί τα  μελοποιημένα αποσπάσματα αφορούν τη δημιουργική δύναμη του έρωτα .Στο άκουσμα των  τραγουδιών γεμίζεις αισιοδοξία, θάρρος ,ονειροπολείς αλλά και απογοητεύεσαι από την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του  έρωτα. Ο έρωτας  όμως είναι μοιραίος. Κανείς  δεν τον αποφεύγει  ,αντίθετα τον αναζητά για να τον μεταμορφώσει .Όλα παραπέμπουν σ’ αυτόν ακόμα  και όταν η Αρετούσα στέλνει  τα μήλα στον Ερωτόκριτο ,σημάδι ανταπόκρισης του  έρωτα του.

«κ’ ίντα δεν κάνει ο έρωτας σε μια καρδιά π’ ορίζει! Σάν  τη νικήσει, ούτε καλό  ουδέ πρεπό γνωρίζει»

Αυτή την απελευθερωτική δύναμη του έρωτα θα  τη νιώσει κανείς με τη μουσική του Δ.Μαραμή γιατί jazz  είναι ελευθερία, είναι διάλογος με τον εαυτό σου,  είναι κάλεσμα του άλλου για προσωπική  έκφραση, είναι ανατροπή ,σύγκρουση με τον εαυτό σου και τους άλλους .Έτσι όπως είναι ο έρωτας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, πέρα από κοινωνικές συμβάσεις και   αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα  του  έργου .Οι δυο νέοι συγκρούστηκαν με  το κατεστημένο και κέρδισαν .Δυναμικός ,ανατρεπτικός και νικηφόρος ο έρωτας!!

Σε μια τέτοια βραδιά  σας καλεί ο Δ.Μαραμής, σ’ έναν  υπέροχο  χώρο, στο θέατρο «Ξάλαφτο»  υπό το φώς του φεγγαριού , των ήχων της φύσης και τις μελωδίες του έρωτα.

Αφεθείτε στους ήχους  την Παρασκευή στις 23 Αυγούστου 2013  στις 9.00μμ.!!!

Σας περιμένουμε!