Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Επιμορφωτικό Παιχνίδι....τι αλλο θα δούμε στις μέρες μας;

Η Playmobil κυκλοφόρησε μια νέα σειρά παιχνιδιών «στήνοντας» ένα ολόκληρο σκηνικό ληστείας τραπέζης! 

Μαιρη Φασιλη

Ενώ στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα γίνονται αλλεπάλληλες συζητήσεις για το φαινόμενο της βίας, η γνωστή εταιρεία παιχνιδιών Playmobil με τα χαρακτηριστικά πλαστικά ανθρωπάκια κυκλοφόρησε στην αγορά μια νέα σειρά παιχνιδιών «στήνοντας» ένα ολόκληρο σκηνικό ληστείας τραπέζης!
Ελένη Τομπέα
Πηγή socialpolicy

Playmobil armed robbery: Manufacturer's bank raid toy set

Η Γερμανική εταιρεία Playmobil απαντά απαθέστατα πως το παιχνίδι είναι μάλλον επιμορφωτικό μιας και παροτρύνει τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και να δημιουργήσουν!
Είναι να απορεί κανείς για το διαστροφικό μυαλό της σημερινής κοινωνίας (αναφέρομαι στις κοινωνίες όλου του κόσμου) που ενώ καταδικάζει τη κάθε μορφή βίας, ωθεί όλο και περισσότερο σε αυτήν τους πολίτες της με τον κάθε δυνατό τρόπο. Τα μηνύματα που στέλνονται και οι εικόνες που προβάλλονται είναι ξεκάθαρα μιας και εστιάζουν στα πιο άγρια ένστικτα του ανθρώπου.
Αυτή τη φορά δεν έχουμε να κάνουμε με ενήλικες ούτε με εφήβους αλλά με αγνές παιδικές ψυχές που δηλητηριάζονται και μολύνονται από την πιο τρυφερή τους ηλικία. 
Το παιχνίδι που αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο στην ανάπλαση των παιδιών γίνεται ένα άσχημο «όπλο» στα χέρια τους μιας και η ψυχοσύνθεση τους μπορεί εύκολα να αναγάγει το παιχνίδι ως μια πραγματική και συνάμα φυσιολογική εικόνα του κόσμου.
Ήταν αναμενόμενο οργανώσεις προστασίας παιδιών και ανάλογες οργανώσεις κατά τη κατοχή και χρήση όπλων να αντιδράσουν για τη νέα αυτή τρέλα, όμως η Γερμανική εταιρεία Playmobil απαντά απαθέστατα πως το παιχνίδι είναι μάλλον επιμορφωτικό μιας και παροτρύνει τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και να δημιουργήσουν!
Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους!