Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ και θα επανερχόμαστε μέχρι να μας απαντήσετε……


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
 και θα επανερχόμαστε μέχρι να μας απαντήσετε………..
 Εισπράξατε 312.000,00 ευρώ για τη μισθοδοσία του προσωπικού και τις λειτουργικές δαπάνες των Παιδικών Σταθμών  για το έτος 2011,
που δεν τις ξοδέψατε για τις συγκεκριμένες δαπάνες.
Πού τις ξοδέψατε;
 Ήταν μεγάλη έκπληξη για όλους μας η απάντηση του κ. Νίκου Παππά Αντιπροέδρου  του Ν.Π. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  του Δήμου Ερμιονίδας.
Επιτέλους το θολό τοπίο των τελευταίων ημερών αρχίζει να ξεκαθαρίζει και να αντιλαμβάνεται η Δημοτική Αρχή τις ενστάσεις και τις τοποθετήσεις μας κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του Ν.Π.  
 Εμείς βέβαια περιμέναμε απαντήσεις από τον Δήμαρχο και Πρόεδρο του Ν.Π. του Δήμου Ερμιονίδας, ο οποίος για λόγους που γνωρίζει ο ίδιος τις απέφυγε.
Είμαστε ευχαριστημένοι που ο κ. Παππάς επισημαίνει στην απάντηση του μία από τις (δώδεκα)  12 Αποφάσεις Υπουργού για το έτος 2011, αυτή  του μηνός  Νοεμβρίου.
 Τον παρακαλούμε να μελετήσει και αυτή του μηνός Ιανουαρίου του 2011 (486/4-1-2011)  Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, που  αναφέραμε στην τοποθέτηση μας και από την οποία προκύπτει το μηναίο  ποσό που πρέπει να αποδίδετε στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου και είναι αυτό των 312.000,00 ευρώ.
 Αποδέχεστε πλέον ότι υπάρχει επιχορήγηση που προορίζεται  για τη μισθοδοσία και τις λειτουργικές ανάγκες των Παιδικών Σταθμών, που χορηγείται με την μηνιαία επιχορήγηση του Δήμου από τους  ΚΑΠ (Κρατική επιχορήγηση), κάτι που έχει αμφισβητήσει  και   ο κ. Δήμαρχος στην τοποθέτηση του.
 Για την ενημέρωση όλων η ξεχωριστή επιχορήγηση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών έχει σταματήσει από το έτος 2008
και επιχορηγούνται μέσα από την τακτική επιχορήγηση των Δήμων. Αυτό δεν άλλαξε την 1/1/2011.
Οι Δήμοι Κρανιδίου και Ερμιόνης επιχορηγούσαν κανονικά τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς από το 2008 μέχρι 31/12/2010, από την μηναία κρατική επιχορήγηση, όπως φαίνεται και από τους Προϋπολογισμούς και Απολογισμούς των ετών αυτών, χωρίς να εξετάζουν το Ταμειακό υπόλοιπο που είχαν οι Παιδικοί Σταθμοί, διότι αυτά ήταν χρήματα που τους αναλογούσαν και έπρεπε να τα διαχειριστούν μόνοι τους.
 Βέβαια σε καμία Απόφαση ή εγκύκλιο δεν αναφέρεται ότι οι Παιδικοί Σταθμοί πρέπει να είναι αυτόνομα Νομικά Πρόσωπα για να επιχορηγηθούν.
 Η μισθοδοσία του προσωπικού τους και οι λειτουργικές τους ανάγκες υπάρχουν και είναι διακριτές, είτε είναι αυτόνομα Νομικά Πρόσωπα είτε όχι .
Αν υπάρχει τέτοια Νομολογία παρακαλούμε να μας την γνωστοποιήσετε.
Επίσης κ. Παππά  κανείς δεν αμφισβήτησε την οικονομική διαχείριση του Νομικού Προσώπου για το έτος 2011, με τα οικονομικά στοιχεία που είχατε στη διάθεση σας. 
 Αφού λοιπόν αποφάσισε ο Δήμος να διαχειριστεί για το έτος 2011 τα χρήματα που προορίζονταν για τη μισθοδοσία και τις λειτουργικές ανάγκες των Παιδικών Σταθμών, κάτι για το οποίο εμείς διαφωνούμε κάθετα όπως έχουμε αναφέρει στις τοποθετήσεις μας, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε κ. Παππά, αυτά τα χρήματα που μπήκαν στα έσοδα του Δήμου για τις συγκεκριμένες δαπάνες σε ποιούς κωδικούς εξόδων έχουν κατανεμηθεί, αφού δεν μπήκαν ως απόδοση στους Παιδικούς Σταθμούς;
Και ο πιο άπειρος λογιστής γνωρίζει ότι όταν εγγράφεται ένα ποσό σαν έσοδο στον προϋπολογισμό θα πρέπει να κατανεμηθεί ισόποσα  και σαν έξοδο για να ισοσκελισθεί ο προϋπολογισμός.
 Ενημερώστε μας επιτέλους σε ποιους κωδικούς εξόδων έχουν κατανεμηθεί αυτές οι 312.000,00 ευρώ.
 Αυτό σας ζητάμε από την πρώτη ημέρα που συζητήθηκε ο Προϋπολογισμούς και στη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου και στου Δήμου.
 Η πιο απλή σκέψη που κάνουμε είναι ότι το ποσό των 312.000,00 ευρώ να κατανεμήθηκε ως έξοδο στους κωδικούς τις μισθοδοσίας του προσωπικού και στις λειτουργικές δαπάνες του Δήμου.
Αν είχε γίνει έτσι θα έπρεπε η μισθοδοσία του προσωπικού και οι λειτουργικές δαπάνες των Παιδικών Σταθμών  να εξοφλούντο από τον Δήμο.
 Αυτό όμως δεν συνέβη. Ο Δήμος δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για αυτές τις δαπάνες.
Αυτές οι δαπάνες εξοφλήθηκαν από το Ταμείο του Νομικού Προσώπου και από το ποσό των 366.080,00 που παρέλαβε στις 31/12/2010 από τα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων Κρανιδίου και Ερμιόνης.
Συμπέρασμα αυτές οι 312.000,00 ευρώ κατανεμήθηκαν σε άλλα έξοδα του Δήμου και πρέπει επιτέλους να μας ενημερώσετε.
 κ. Παππά έχετε την υποχρέωση να το κάνετε αφού  αναλάβατε την ευθύνη να απολογηθείτε.
Εισπράξατε 312.000,00 ευρώ για τη μισθοδοσία του προσωπικού και τις λειτουργικές δαπάνες των Παιδικών Σταθμών  για το έτος 2011,που δεν τις ξοδέψατε για τις συγκεκριμένες δαπάνες.
Πού τις ξοδέψατε;
Όσο καθυστερείτε αυτή την ενημέρωση τόσο η φαντασία των Δημοτών  οργιάζει.