Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Γαϊτανάκι 2023 | Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης


 #Γαϊτανάκι_2023 #χοερ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναμφίβολα, ζώντας ή παρατηρώντας ένα τόσο δυνατό δρώμενο, είναι δύσκολο να βάλεις τις σκέψεις σου, τα συναισθήματά σου, τον παλμό, που πια αποτελεί ανάμνηση, σε σειρά και όλα ετούτα να τα αποτυπώσεις σε λέξεις.
Η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης, μετά από δίχρονη υποχρεωτική παύση του αποκριάτικου δρώμενου που διοργανώνει με τίτλο «Γαϊτανάκι», το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00 , φώναξε δυνατά και πάλι «Τούτες οι μέρες το ‘χουνε & αυτές οι εβδομάδες» στα σοκάκια και τους δρόμους της Ερμιόνης μας.


Για 6η χρονιά, 27 παιδιά, 35 έφηβοι & ενήλικες χορευτές & χορεύτριες έδωσαν δυναμική παρουσία και αρωμάτισαν τις γειτονιές του Ταξιάρχη και της Παναγίας, πλημμύρισαν με χρώματα, τα Μανδράκια και τον Άγιο Αθανάσιο, ταξίδεψαν το κοινό σε αποκριάτικους ρυθμούς στο Λιμάνι και στην Πλατεία Πεύκου.
Παρ’ όλο που στη περιοχή μας λάμβαναν χώρα ακόμα δύο δρώμενα, τα οποία όταν ξεκίνησε το #γαϊτανάκι μας δεν υπήρχαν ή λειτουργούσαν υπό στοιχειώδη οργάνωση, οι Ερμιονίτες και οι Ερμιονίτισσες, που μας τίμησαν με την παρουσία τους, που μας φίλεψαν τον καλό τους λόγο και το γλυκό τους λικέρ στις κατά τόπους γειτονιές, μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε και να λειτουργούμε ομαδικά και με πείσμα, όρεξη, σύνεση και ταπεινότητα να δημιουργούμε, να συμμετέχουμε, να ονειρευόμαστε αυτό που πραγματικά αξίζει ο τόπος μας.


Ευχαριστούμε θερμά το σχήμα παραδοσιακής μουσικής: Bronza Banda, όλους τους συμμετέχοντες, όλους τους εθελοντές, όλους τους ανθρώπους της γειτονιάς που μας υποδέχθηκαν με το λαμπερό τους χαμόγελο, τους γονείς των παιδιών για την άριστη συνεργασία, όλους τους δημοσιογραφικούς κύκλους που προώθησαν & κάλυψαν το δρώμενο και πάνω απ’ όλα, όλους τους ακούραστους υποστηρικτές, συνοδοιπόρους στην πιο μουσική, στην πιο αποκριάτικη, στην πιο ξέφρενη, στην πιο χρωματιστή πατινάδα στα σοκάκια της μικρής μας πόλης.
Η αγάπη του χορού να μεγαλώνει και ο κύκλος μαζικά να μας ενώνει!
Σύντομα θα έρθει και το βίντεο!
Σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε ολόψυχα: Καλές Απόκριες, καλό τριήμερο & Καλή Σαρακοστή!!
Εκ μέρους της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης,
Κωστής Σκούρτης