Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Κέντρο Υγεία Κρανιδίου Μια εικόνα για κλάματα και καθόλου για γέλια


 Κέντρο Υγεία Κρανιδίου

Μια εικόνα για κλάματα και καθόλου για γέλια

Την Παρασκευή 14 Οκτώβρη, ημέρα βροχερή, πήγα στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου προκειμένου να κάνω την αναμνηστική δόση του εμβολίου για θωράκιση από τον covid-19 και βρέθηκα μπροστά στις εικόνες που σας παραθέτω, με αδιάψευστους μάρτυρες της οικτρής κατάστασης τις φωτογραφίες.

Πώς να γίνει άλαλη η όρασή μου;

Ήρθε στο νου μου η ατάκα του Καραγκιόζη, όταν τον ρωτούσαν για την παράγκα του, τι κάνει όταν βρέχεικι εκείνος απαντούσε: «Βγαίνουμε όλοι έξω για να μη βραχούμε».

Αυτή η εικόνα που σίγουρα είναι για κλάματα, υποτιμά εκτός από το ιατρικό και το υπόλοιπο εργατικόπροσωπικό, υποτιμά και τους κατοίκους και επισκέπτες της Ερμιονίδας.

Εύλογα γεννιέται το ερώτημα ποια μέριμνα έχει υπάρξει από την αρμόδια 6η Υ.Π.Ε. και τον Διοικητή της κ. Ιωάννη Καρβέλη, ώστε να γίνουν οι επείγουσες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των χώρων λειτουργίας. Έχει υπάρξει κάποια μελέτη ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη;

Η Δημοτική Αρχή είναι ενημερωμένη για το σοβαρό πρόβλημα και αν ναι, τι ενέργειες έχει κάνει;




Σημειώνουμε ότι είναι νόμιμη η χρηματοδότηση από μέρους του Δήμου για την προμήθεια υλικών, εξοπλισμού, αλλά και εργασιών σε Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας από τους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού.

Και επειδή τα προβλήματα τέτοιου είδους δημιουργούνται ως αποτέλεσμα των επιλογών της εκάστοτε Κυβέρνησης, εδώ φαίνεται ολοκάθαρα η εγκατάλειψη των δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που ως γνωστόν εφαρμόζει την πολιτική: «Τα πάντα στους ιδιώτες»!

Οι εργαζόμενοι περνούν εκεί μεγάλο κομμάτι της μέρας τους, προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες και αξίζουν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Αναμένουμε λοιπόν τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του κ. Δημάρχου, εκτός και αν δεν θέλουν να θίξουν την πολιτική του κυβερνώντος κόμματος στο χώρο της υγείας.

Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη