Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Βιβή Σκούρτη: Μέρες πολιτισμού από την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης

 Μέρες πολιτισμού από την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης

Κάθε ανθρώπινη ομάδα διαθέτει μια κουλτούρα πολιτισμού, ένα σύνολο δηλαδή κανόνων, συμπεριφορών και νοητικών αναπαραστάσεων. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει δώσει έμπρακτα τα δείγματα τούτα.

Μια από τις δράσεις της που υλοποιείται εδώ και χρόνια κάθε καλοκαίρι με συνέπεια,επιβεβαιώνοντας από πλευράς της την έγνοια και την αγάπη για τον τόπο μας, είναι η έκθεση φωτογραφίας και ο διαγωνισμός

Μια δράση κάθε φορά ίδια και διαφορετική, κάθε φορά περισσότερο εμπλουτισμένη και με μεγαλύτερη διάρκεια.

Φίλες δεν ήμουν εδώ να σας χαρώ, όμως οι φωτογραφίες και τα βιντεάκια που κυκλοφόρησαν μού έδωσαν την εικόνα.

Δώσατε δείγματα ατόφιου, αφτιασίδοτου Ερμιονίτικου πολιτισμού. Νοικοκυρέψατε, καθαρίσατε τα όμορφα σοκάκια μας, στολίσατε με τις παρουσίες σας και τις φωτογραφίες ενώνοντας το παλιό με το νέο, το χθες με το σήμερα  και προσδώσατε αίγλη σε παλιά σπίτια με ξεχωριστή ιστορία.

Ήρεμα, ταπεινά, με ξεχωριστή αισθητική, με θέληση, με γνώση, με σχεδιασμό και κυρίως, χωρίς αναθέσεις και ξόδεμα δημοτικού χρήματος, που τον τελευταίο καιρό αποτελεί κανόνα.

Προσφέρατε χαρά, ικανοποίηση, ενθουσιασμό, ευτυχία και τα συναισθήματα των επισκεπτών πολλαπλασιάστηκαν.

Με χαροποίησε ιδιαίτερα ο κατάλογος που αναρτήσατε με τα καυτά προβλήματα που μαστίζουν τον τόπο μας και το κάλεσμα ψήφισης για ιεράρχηση αυτών, μια άκρως δηλαδή πολιτική πράξη.

Εύγε σας για όλα τούτα!

Καλό το υπόλοιπο καλοκαίρι και του χρόνου! 

Βιβή Σκούρτη